Platform voor de tuin- en groenprofessional
Werktuigendrager 160MC is echte allrounder

Werktuigendrager 160MC is echte allrounder

Tre Emme is dochter van verreikerproducent Merlo

Tre Emme werktuigendragers zijn tractoren speciaal ontworpen voor bermonderhoud, bosbeheer, sneeuwruimen… Importeur De Lille noemt ze door hun hoge kwaliteit en technische slimheid “de referentie in hun segment”. Dat geldt zeker voor de vernieuwde Tre Emme MM 160MC, die als een echte ‘allrounder’ het hele jaar door overal kan worden ingezet.

Tre Emme is een dochteronderneming van de bekende Italiaanse verreikerproducent Merlo. En net als die verreikers is ook de Tre Emme MM 160MC het hele jaar inzetbaar door het brede aantal accessoires: van kantenmaaier tot sneeuwschuiver. Niet voor niets werd hij vorig jaar tijdens de vakbeurs GroenTechniek Holland genomineerd voor het ‘Gouden Klavertje Vier’.

Dat Tre Emme onderdeel is van het Merlo-concern, heeft grote voordelen voor de gebruikers van de 160MC. Zo kunnen de standaard onderdelen in grote aantallen worden geproduceerd en biedt dat een onderhoudsgarantie voor de toekomst, want het betekent kundige ondersteuning op lange termijn.

De vernieuwde Tre emme MM 160MC in actie als bermmaaier. Hij is ook perfect inzetbaar voor de winterdienst, met vlot opbouwbare sneeuwschuif, zoutstrooier, laadschop… Kortom, het is een echte ‘year round allrounder’.

 

Geveerde cabine

Wat meteen opvalt bij de vernieuwde 160MC tractor is de moderne, extra ruime én geveerde CS-cabine, bekend van diverse nieuwe verreikers van Merlo. Dankzij de blindage en FOPS level II, is deze aan de linkerzijde geplaatste cabine met zijn vering zeer geschikt voor bosbeheer en bosbouw. De grote glasoppervlakken en dunne stijlen bieden de operator panoramisch zicht, zonder inzet van een ingewikkelde draaibare cabine. Positief zijn verder de altijd vlotte in- en uitstap en de stille, professionele airco. Wist u dat Merlo beschikt over een eigen klimaatkamer om machines en hun cabines te testen onder allerhande klimaatomstandigheden: van kou en neerslag tot hoge temperaturen?

Load sense

Als werktuigendrager kent de 160MC zijns gelijke niet. Hij is compact en robuust gebouwd en heeft een driepunts-hefinrichting voor en achter. Niet alleen laat hij gemakkelijk een werktuigenarm opbouwen, ook heeft hij een hydraulieksysteem met voldoende vermogen, zodat hij tot wel vier ton kan heffen. Door gebruik te maken van een slim LoadSensing systeem, zijn hoge toeren niet meer nodig, met hogere productiviteit bij lager brandstofverbruik als resultaat. Bijzonder bij deze machine is het probleemloos en vlot op- en afbouwen van werktuigen, met benutting van de vier kanten, wat de 160MC tot een echte ‘allrounder’ maakt.

De vernieuwde, extra ruime én geveerde CS-cabine maakt de 160 MC in combinatie met blindage en FOPS level II ook zeer geschikt voor bosbeheer en bosbouw.

 

Aandrijving

Ook qua rijsnelheid kan de 160MC goed meekomen: begrensd op maximaal 40 km/uur. Het hef- en rijvermogen wordt geleverd door een Stage IV Deutz viercilinder dieselmotor met 115 kW (156pk). De unieke, hydrostatische Merlo CVTronic transmissie zorgt voor een soepele krachtoverdracht, terwijl de EPD-sturing het hoge motorkoppel benut en dus het toerental zo laag mogelijk houdt. Gevolg van deze slimme samenwerking is een beduidend lager brandstofverbruik; het bewijs wordt geleverd via een ‘instant verbruiksmonitor’ op het digitale dashboard.

Geconnecteerd

Via het krachtige online “DL Connect” is de machine te volgen (Track&Trace) én te monitoren, waarbij alle elektronische signalen en data op afstand uitleesbaar zijn én worden vertaald naar duidelijke meldingen. Deze worden vervolgens actief verstuurd (de zogeheten ‘push’ meldingen).

Ook qua rijsnelheid kan de 160MC goed meekomen. Puur op de weg is hij begrensd op maximaal 40 km/uur.

 

Homologatie

Nog niet overal een ‘hot item’, maar dat wordt het wel: de homologatie van dergelijke ‘samengestelde machines’. Die is dikwijls niet erg duidelijk (welke norm, welke categorie). Aangezien de TreEmme MM160MC ontwikkeld werd specifiek voor dit doel, voldoet hij aan de Europese verordening EU 167/2013, inclusief de af-fabriek geïnstalleerde maai-arm.     

Familiaire specialist in verticaal transport

Het West-Vlaamse familiebedrijf De Lille nv is specialist in o.a. verticaal transport. Opgericht in 1968 als landbouwmechanisatie bedrijf (en dit nooit helemaal afgeleerd) en met bijna 35 jaar ervaring in de import en distributie van Merlo-producten, worden de machines van de Merlo groep in de hele Benelux verdeeld. Daarnaast zet De Lille Group vol in op een vlotte beschikbaarheid van onderdelen, met een geautomatiseerd voorraadbeheer en beschikbaarheid in service na verkoop.

“Voor de kennis in gebruik, onderhoud en reparatie wordt ook ingezet op informatiseren van deze zaken. Persoonlijk contact wordt daarbij niet uit het oog verloren, dankzij een helpdesk en opleidingen waar de mensen die het doen centraal staan. Met deze mix van “man & machine” kijken wij de toekomst tegemoet en reiken met de merken van de Merlo-group letterlijk en figuurlijk de middelen aan om zaken naar een hoger niveau te tillen!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details