Platform voor de tuin- en groenprofessional
Zwembadverlichting op maat

Zwembadverlichting op maat

Van schijnwerper tot spot

CF Group levert verschillende soorten zwembadverlichting. Van basis tot high end en van standaard schijnwerper tot kleine formaten. ‘Er zijn veel verschillende varianten: verschillende toepassingen en maten en verkrijgbaar in wit of kleur.’

CF Group is met twaalf productie- en logistieke vestigingen in meer dan veertig landen uitgegroeid tot een belangrijke speler op de markt voor zwembad- en wateronderhoud. Het bedrijf levert kwaliteitsproducten van meer dan vijftien merken. “Qua zwembadverlichting zijn er heel veel mogelijkheden”, vertelt Operation & Product Manager Gil Galle. “We kunnen aan elke wens beantwoorden door een uitgebreid gamma ledlampen in verschillende diameters in RGB(W) of wit en powerleds met meer of minder lumen. Sommige lampen zijn dimbaar en via een app en/of domotica te bedienen. Er zijn varianten om bestaande lampen te vervangen of om de bestaande verlichting uit te breiden.” 

De thermische bescherming en mechanische sluiting van de Teclumen-onderwaterverlichting garanderen een langdurige werking.

Grofweg zijn er drie soorten zwembadverlichting: de ‘oude’ halogeenlampen, die inmiddels niet meer verkocht mogen worden, PAR56 ledlampen en ledlampen met wanddoorvoer. CF Group beschikt over een groot aantal lampen voor elk toepassing.

Vervanging PAR 56

Vitalia levert verschillende PAR 56-oplossingen, zoals een assortiment PAR 56 lampen die extra dun zijn (slechts 3 cm). Hierdoor passen ze op alle verschillende aansluitingen. Ook leverbaar met renovatiekit.

De SeaMAID ECO PROOF lamp bijvoorbeeld, heeft een universeel PAR56 formaat, ter vervanging van een halogeenlamp 300W of andere ledlamp. De kabel wordt achteraan aangesloten in een aansluitruimte, afgeschermd door een vast te schroeven deksel met O-ring. Een wartel waarborgt de waterdichtheid voor kabels van 9 tot 13,5 mm. De lamp is beschikbaar in wit of in een versie met elf kleuren en vijf programma’s. Daarnaast kan met behulp de renovatiekit de bestaande sierflens vernieuwd worden.

Ook de DURAVISION-lijn biedt mogelijkheden voor het vervangen van zwembadschijnwerpers van het type PAR 56. Deze lampen zijn beschikbaar in verschillende diameters. Ze hebben een brede stralingshoek en zijn compatibel met zoutelektrolyse. De lampen zijn snel en eenvoudig aan te sluiten en beschikbaar in wit, tunable white en RGB(W).

Vitalia Premium.

Verschillende kleuropties

Galle: “Meestal heeft een witte ledlamp een blauwige gloed (koud wit). Enkele van onze modellen hebben drie kleuren wit, waaronder warm wit en daglicht. Ook de ombouw is verkrijgbaar in verschillende kleuren. De lampen met RGB beschikken over verschillende kleuren: van groen naar paars naar geel, roze, blauw, fuchsia. Afhankelijk van de fabrikant kan de gebruiker een kleur kiezen of is de lamp voorzien van voorgeprogrammeerde kleuren.”

Het assortiment van CF Group omvat ook lampen die gemonteerd kunnen worden in een wanddoorvoer, zoals een inspuiter. De lampen hebben een bevestigingssysteem dat ervoor zorgt dat deze vastzit in de schroefdraad van de wandoorvoer. Dit laat toe om eveneens verlichting te voorzien in traptreden of ligplaatsen waar kleinere diameters (5 à 10 cm) vereist zijn. Bediening kan dan via afstandsbediening, app of domotica gebeuren.

Tot slot heeft CF Group nog een assortiment high-end lampen met hun eigen, merkgebonden inbouwdeel. Bijvoorbeeld van het merk Teclumen. Die hebben een hoogwaardige rvs behuizing, waardoor ze extra lang meegaan dankzij een betere warmteafvoer. Het gehard glas is eenvoudig schoon te maken en de lampen zijn voorzien van hoogwaardige ledlampen van A-merken. Teclumen biedt de ‘IN’-versie om verlichting gelijk met de wand in te bouwen zodat dit perfect verenigbaar is met beweegbare vloer.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details