Platform voor de tuin- en groenprofessional
Accupower gearriveerd
Kees Weijtmans (DGA Boomrooierij Weijtmans): “”wij pakken door want zero-emissie werken is de nieuwe toekomst.”

Accupower gearriveerd

Deze week heeft Boomrooierij Weijtmans de eerste van twee mobiele accucontainers in ontvangst mogen nemen. De DENS Powerhub is goed voor 1600 Kwh aan elektra power en is bedoeld om als centraal energiepunt te fungeren op grotere projecten waar elektrische machines ten minste een werkdag vol moeten kunnen draaien.

De praktijk met de 2 mobiele containers gaat worden dat een unit gedurende de dag in Udenhout, Son of een ander centraal zon of windlaadpunt geladen wordt; terwijl de andere fungeert als energievoorziening op een project. De DENS powerhub kan middels een afzetsysteem simpel geladen en getransporteerd worden en is zo dus uiterst flexibel inzetbaar.

De beschikbare 1600 Kwh is ruim voldoende om meerdere machines en uitwisselbare accupacks van voldoende energie te voorzien. Ter vergelijking: met 1600 Kwh kan een Tesla model3 zonder opladen van Udenhout naar Bangladesh rijden; best een flink eind…!

Met het in gebruik nemen van deze Powerhub is Boomrooierij Weijtmans opnieuw trendsetter in de sector. Na in 2022 gestart te zijn met de elektrische Doosan als primeur is veel gebeurd op het vlak van elektrificatie en energietransitie. Er staat dit jaar veel batterijpower in de planning om toegevoegd te worden aan het machine- en wagenpark. Voorts liggen en nu ruim 1.400 zonnepanelen op de daken van de bedrijfslocaties Udenhout en Son, allemaal om het batterijgeweld van voldoende stroom te voorzien.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details