Platform voor de tuin- en groenprofessional
Astrid temt de wilde natuur in de Beekse Bergen

Astrid temt de wilde natuur in de Beekse Bergen

500 hectare safaripark, drie onderhoudsmedewerkers

Voordat de poorten van Safaripark Beekse Bergen opengaan, zijn drie onderhoudsmedewerkers al volop bezig met hun werkzaamheden. Dit alles om ervoor te zorgen dat bezoekers van elke leeftijd een memorabele dag ervaren. Astrid deelt haar verhaal over het (groene) bestaan in Beekse Bergen.

Lekker met de kettingzaag werken.

Astrid legt uit wat er nodig is om Beekse Bergen te onderhouden: “Vooral een grote liefde voor dieren en natuur, naast flink wat doorzettingsvermogen. Ik ben altijd al iemand geweest die weet hoe aan te pakken. Met slechts drie mensen beheren we een park van 500 hectare. Dit vereist ver doorgedreven planning, hard werk en uiteraard … betrouwbare machines. Onze STIHL’s vonden we bij Van Iersel.”

Passie voor dieren en groen

“Het is echter alle moeite waard”, gaat Astrid enthousiast verder. “Echt, wie zou er nu niet tussen giraffen en olifanten willen werken? Zelfs na vier jaar word ik elke dag opnieuw blij wakker, met veel goesting om te gaan werken. Want er is elke dag wel iets wonderlijks en nieuws te zien. Ooit zag ik, toen ik over de autosafari reed, opeens twee kleine pootjes uit een zebra steken. Binnen vijf minuten lag er een pasgeboren veulen op de grond. Hier gebeurt dagelijks iets wonderbaarlijks.”

STIHL biedt een uitgebreid assortiment aan producten die ontworpen zijn om te voldoen aan de behoeften van alle professionals in de sector.

“Wat echt voldoening geeft? Enkele maanden geleden was een van onze giraffen ziek. Hij at enkel nog groenvoer. Als de verzorgers dan bellen, gooi je alles neer om extra groenvoer te gaan snoeien, om dat dier te helpen, natuurlijk. Als je achteraf hoort dat het weer beter gaat, geeft dat een superkick.” 

Perfect onderhouden safaripark

STIHL, een naam synoniem met de kracht en betrouwbaarheid van buitenmachines. Het bedrijf biedt een uitgebreid assortiment aan producten die ontworpen zijn om te voldoen aan de behoeften van alle professionals in de sector. Van robuuste kettingzagen tot veelzijdige motormachines, STIHL-machines zijn ontworpen om elke uitdaging in de buitenlucht aan te gaan, waardoor het werk niet alleen efficiënter maar ook aangenamer wordt. Ook de accumachines zijn ideaal voor stevig professioneel gebruik. Dankzij de lange levensduur en krachtige prestaties zijn de accu’s uitstekende hulpmiddelen voor allerlei taken. Niet ‘zomaar’ duurzaam, dus …

Extra groenvoer voor giraffe snoeien.

Het onderhoud van zo’n uitgestrekt gebied vergt dan ook veel inspanning. “We zetten ons in om het park in topconditie te houden: het maaien en aanplanten van grasvelden, het schoon en vrijhouden van wandelpaden, het snoeien van groenvoer voor de dieren, en meer. Het is echt bevredigend om te zien hoe alles er weer keurig bij ligt. Op die manier kunnen onze bezoekers optimaal genieten van het safaripark’, vervolgt Astrid.

Veilig werken in de buitenlucht

STIHL begrijpt de vreugde van werken in de buitenlucht, een aspect dat terugkomt in alle producten. Ze leggen de nadruk op kwaliteit, prestatievermogen en gebruiksvriendelijkheid: deze kernwaarden vormen de basis van onze werkzaamheden bij STIHL. Maar daarbij werd adequate bescherming niet vergeten. Met dezelfde kernwaarden. Want ook de STIHL-veiligheidskleding werd speciaal ontwikkeld om de professional te beschermen bij het werken met STIHL-producten.

“Mijn lievelingswerk? Daar twijfel ik geen seconde aan. Lekker met de kettingzaag werken. En om ongelukjes te vermijden, bescherm je jezelf het best zo goed mogelijk. Zo is de kans kleiner dat er iets gebeurt. Behalve als je, zoals ik, soms een beetje onhandig bent en na de klus je vinger tussen de deur van de jeep steekt.” (lacht)  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details