Platform voor de tuin- en groenprofessional
AVANT ook bij knikken stabiel zonder verlies hefkracht

AVANT ook bij knikken stabiel zonder verlies hefkracht

Overal duiken ze op: de sympathiek ogende, maar verrassend veelzijdige knikladers van AVANT. Tom Raepers is zaakvoerder voor het Finse merk in de Benelux en heeft een simpele verklaring voor de populariteit van de compacte shovels. “Het is de ideale combinatie van stabiliteit, gebruikersgemak en veelzijdigheid die AVANT knikladers onderscheidt.”

Zaakvoerder Tom Raepers van AVANT Machinery, al vele jaren de officiële importeur voor de Benelux-markt.

Die stabiliteit wordt gewaarborgd door een even simpel als ingenieus systeem. “De AVANT kniklader is een geleide machine die bestaat uit twee delen, daar waar een pendelend knikpunt de standaard is in de markt”, vertelt Tom. “Een pendelbeweging zorgt ervoor dat tijdens werkzaamheden de druk op iedere band hetzelfde is, maar bij draaibewegingen verplaatst dat gewicht naar het linker- of rechter voorwiel. Dit kan leiden tot 66% verlies van het hefvermogen, volledig geknikt, om nog maar te zwijgen over kantelgevaar.”

De AVANT kniklader daarentegen heeft twee chassisdelen met een star scharnierpunt, waardoor het gehele achterchassis functioneert als één groot tegengewicht. “Het resultaat is een betere stabiliteit en behoud van hefvermogen…ook geknikt!. Daarnaast zijn de compacte machines makkelijk te vervoeren op een aanhangwagen en heeft de vooraan geplaatste bestuurder altijd goed overzicht op de werkzaamheden.” Bij de R-serie zit de chauffeur achter, zoals bij de klassieke shovels, maar mét behoud van de stabiliteit.

Multifunctioneel

De machine zorgt voor stabiliteit, maar het zijn de aanbouwdelen die de AVANT zo veelzijdig maken. AVANT biedt meer dan 250 aanbouwwerktuigen voor elke klus en elk jaargetijde. Of het nu gaat om terreinonderhoud en sneeuwruimen in de winter, snoeien in de lente, gazon maaien in de zomer of bladeren verzamelen in de herfst, er is altijd een passend aanbouwwerktuig beschikbaar. AVANT Machinery is de importeur voor Nederland en België en is met 50 verdeelpunten altijd in de buurt voor verkoop, verhuur en service van de knikladers en aanbouwwerktuigen. 

AVANT biedt keuze uit meer dan 250 aanbouwwerktuigen voor elke klus en elk jaargetijde.

Shovel van de toekomst

AVANT viert dit jaar het 30-jarig bestaan en ziet de toekomst zonnig in. Als één van de grootste fabrikanten van knikladers ter wereld bouwt het bedrijf in Finland inmiddels rond de 8.000 machines per jaar. Maar stabiliteit, veiligheid en multifunctionaliteit zijn voor dit pioniersbedrijf niet genoeg. Met het oog op de toekomst en de toenemende vraag naar duurzamere machines bracht AVANT de elektrische E6 op de markt. Deze elektrische shovel is fluisterstil en economisch in gebruik.

AVANT knikladers koppelen optimale stabiliteit aan een groot hefvermogen.

Niet alleen doordat er geen diesel in hoeft, ook doordat de onderhoudskosten van het elektrische systeem nagenoeg nihil zijn. Hij is uitermate geschikt voor werkzaamheden waarbij geluid en emissie ongewenst zijn. Denk bijvoorbeeld aan werken in krappe ruimtes of in stedelijke gebieden. De accu levert tot vier uur vermogen en kan in een uur volledig opgeladen worden. Tom verwacht dat de vraag naar accu gedreven shovels sterk zal toenemen. “Minder geluid bij werkzaamheden is steeds belangrijker, maar er worden ook meer duurzaamheidseisen gesteld bij aanbestedingen. De AVANT E6 is een toekomstbestendige aanvulling die hoge ogen gooit.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details