Platform voor de tuin- en groenprofessional
Baljon Landschapsarchitecten met Biopartner5 winnaar van de Natuurpro-prijs 2021!

Baljon Landschapsarchitecten met Biopartner5 winnaar van de Natuurpro-prijs 2021!

Op 2 november vond de landelijke Natuurpro-dag plaats bij de Residence Rhenen in Elst. Na een ontbrekende editie in 2020 was het goed om de Natuurpro-partners weer bij elkaar te krijgen. De 24 partijen in dit netwerk zijn een collectief van hoveniers, ecologische adviesbureaus en landschapsarchitecten die gezamenlijk bij willen dragen aan biodiversiteitsontwikkeling in Nederland. De uitgenodigde sprekers van dit jaar hebben gezorgd voor een diverse set onderwerpen die spraakmakend waren voor alle aanwezigen. 

Het verhaal van landschapskunstenaar Jeroen van Westen met als centrale vraag ‘Van wie is het landschap?’ was tekenend voor de inhoud van de andere lezingen. Zo sprak Tom Bade van het bedrijf Triple E karakteristiek over visie en het realiseren van een landelijke Ecologische Bermstructuur. Elmar Prins van Buiting Advies gaf invulling aan deze visie door een sterk inhoudelijk verhaal over ecologisch bermbeheer, en Job Claushuis benadrukte met zijn verhaal het belang van het ondergrondse landschap voor de staat van het bovengrondse.

Voor de project-van-het-jaar verkiezing bestond de jury dit jaar uit landschapskunstenaar Jeroen van Westen, Tom Bade van het bedrijf Triple E en Job Claushuis van De Schoonste Lusthof. Zij loofden de projecten om de toenemende kwaliteit, alomvattendheid en innovatiekracht. Uiteindelijk was de grootste impact per vierkante meter op de biodiversiteit de doorslaggevende factor voor de winnaar van dit jaar: het Biopartner5 gebouw in Leiden! Hier heeft Baljon Landschapsarchitecten, in samenwerking met Popma Ter Steege en de Ginkel Groep, gezorgd voor de ontwikkeling van een biodivers, klimaatadaptief en circulair gebouw. In dit project is (inheemse) beplanting verwerkt een binnentuin, in de binnen- en buitenruimte én in de muren van het gebouw. Voor de bewatering wordt regenwater opgevangen en ondergronds gebufferd, zodat het gebruikt kan worden in droge periodes. Bij deze feliciteren wij allen die aan Biopartner5 gewerkt hebben met nog een prijs voor dit spraakmakende project!


"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details