Platform voor de tuin- en groenprofessional
Bamboe tuinelementen voor de hovenier
Vanaf 2023 is naast de bekende materialen zoals aluminium, cortenstaal en hardhout ook bamboe beschikbaar als alternatief.

Bamboe tuinelementen voor de hovenier

Succes straatmeubilair doorgezet naar tuinen

ADEZZ presenteert op de Groene Sector Vakbeurs een aantal nieuwe plantenbakconcepten. Naast een driehoekige versie en een uit bamboe opgetrokken bak worden er ook een aantal nieuwe coatings voor de aluminium plantenbakken aan het publiek getoond. Opvallend is ook de pilot van ADEZZ met verlichtingsfabrikant in-lite. 

De bamboe plantenbakken zijn de eerste tuinelementen die via hoveniers nu ook voor particuliere tuinen beschikbaar komen. Deze volgen na de succesvolle toepassing van bamboe door de zusteronderneming van ADEZZ, FURNS Streetfurniture.

ADEZZ Bandu, de nieuwe met bamboe beklede plantenbak.

Bamboe

ADEZZ onderscheidt zich in de markt doordat het bedrijf uit Uden alles in eigen huis heeft: van ontwerp tot productie en levering. Kenmerkend voor ADEZZ is het feit dat ze een zeer compleet aanbod tuinmaterialen leveren aan hoveniers. Naast plantenbakken heeft men o.a. ook waterelementen, brievenbussen, scheidingswanden, high-end tuinmeubels, haarden en barbecues in het assortiment. 

Tijdens de Groene Sector Vakbeurs zal naast de presentatie van de nieuwe plantenbakken ook weer de aandacht gevestigd worden op de onlangs gepresenteerde bamboe collectie die de fabrikant het komende jaar gaat uitrollen. ADEZZ kiest heel bewust voor bamboe omdat het enorm snel groeit en erg sterk is; het gaat gemakkelijk vijftig jaar mee. Bamboe kan bovendien elke vijf jaar geoogst worden. Wanneer je dit vergelijkt met hardhout, betekent het dat bamboe tien maal geoogst kan worden in de groeitijd van hardhout. Daarbij neemt bamboe ook heel veel CO2 op. Bamboe is niet alleen het snelst groeiende bouwmateriaal ter wereld, het is ook een snel hernieuwbaar materiaal dat in alle (sub)tropische regio’s van de wereld in overvloed beschikbaar is. Bamboe neemt de rol van hardhout langzamerhand over in de buitenruimte en ADEZZ draagt daar een steentje aan bij.

Renders van de beursstand van ADEZZ op de Groene Sector Vakbeurs.

Behalve de duurzaamheidsredenen en economische motieven is de uitstraling natuurlijk ook heel belangrijk. Het gebruikte MOSO Bamboo X-treme heeft een hele mooie warme uitstraling en zal na verloop van tijd vergrijzen waardoor het een fraaie natuurlijke uitstraling behoud.

In de fabriek in Polen worden alle cortenstalen, aluminium en verzinkt stalen onderdelen gemaakt. Zusterbedrijf Awood is gespecialiseerd in het leveren van hout, composiet of bamboe. In de productie werken de bedrijven samen, maar als bedrijf hebben ze ook ieder een eigen lijn. Awood verwerkt hout en bamboe op de plantenbakken van ADEZZ. 

Wanneer twee innovatieve A-merken samenwerken kan er iets heel moois ontstaan. ADEZZ en in-lite zijn een pilot gestart waarbij tuinelementen en verlichting geïntegreerd kunnen worden. Op de beurs tonen we een concept uit deze pilotfase. “In de loop van komend jaar zal er meer naar buiten komen over deze veelbelovende samenwerking.” Aldus Marketing Manager Bas van de Wiel van ADEZZ.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details