Platform voor de tuin- en groenprofessional
CO2-neutraal onkruid te lijf. Met fijne waterdruppeltjes het onkruid bestrijden

CO2-neutraal onkruid te lijf. Met fijne waterdruppeltjes het onkruid bestrijden

Dat is volgens Gerrit van Nieuwenhuizen van Ramm de basis waarop de onkruidbestrijdingsmachines van Oeliatec werken. “Ze zijn voorzien van een unieke spuitkop, hebben een laag energieverbruik en een elektrische waterpomp.” 

Van Nieuwenhuizen is gepokt en gemazeld in de handel van machines voor openbaar groen. “We spraken op een beurs in ons beste de Frans de exportmanager van Oeliatec. We kregen zijn vertrouwen en gingen in 2017 aan de slag in Nederland. Het leverde ons in Nederland zelfs de innovatieprijs Gouden Klavertje Vier op: voor CO2-neutraal onkruid bestrijden.”

Van Nieuwenhuizen gaat verder: “De machines van Oeliatec sprenkelen gericht vier tot vijf liter kokende waterdruppels – dat gegarandeerd boven de 99,4 graden is- over de plantjes. Ze stemmen de juiste hoeveelheid water en temperatuur op elkaar af. Loopt het op, dan gaat het waterpompje harder werken en andersom ook; te weinig water, dan draait het iets minder. Altijd aan het einde van de slang de vereiste temperatuur. Het elektrisch waterpompje en de modulerende boiler maken Oeliatec uniek.”

De combinatie

“De machine van Oeliatec is mooi vormgegeven, maakt nauwelijks geluid en de waterpomp wordt aangedreven door een accu, die ‘s nachts kan worden opgeladen; zo uitgemeten dat hij voldoende aan het werk kan. Daarnaast zit in het systeem een modulerende boiler die blijft branden en nooit roet afgeeft, hoewel het stookt op (bio)diesel. Dat is zeker in stedelijk gebied zeer wenselijk. De combinatie van de elektrische waterpomp en de boiler zorgt ervoor dat het onderhoud minimaal is. Ook de automatische ontkalker levert hieraan een positieve bijdrage. Is er meer water nodig is, dan passen we de grootte van de boiler en tank aan. In ons assortiment zit eveneens een hydraulisch aangedreven machine met vooraan een spuitbak. Een ander voordeel: bij Oeliatec is een dure sensortechniek niet nodig, omdat het zo weinig water verbruikt. Daardoor is een boiler voldoende. Wil je bijvoorbeeld met twee personen achter elkaar werken, dan is maar één machine nodig. Geen onnodig tijdverlies door op en neer rijden naar een punt om water te tappen.”

De machines van Oeliatec zijn leverbaar in verschillende modellen. “De kleine staat op een elektrisch onderstel, ideaal voor bijvoorbeeld een begraafplaats; in alle rust met eigen water en accu het onkruid bestrijden, dus geheel zelfvoorzienend. Dat is het grote voordeel en we merken dat als klanten eentje gebruiken, ze graag een tweede, derde of vierde bestellen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details