Platform voor de tuin- en groenprofessional
‘Compleet programma machines voor de groenvoorziening’
De nieuwe lijn compacte tractoren.

‘Compleet programma machines voor de groenvoorziening’

Aanbouwdelen maken assortiment multifunctioneel

Bobcat heeft de laatste jaren diverse nieuwe machines geïntroduceerd, waarvan een aantal als onderdeel van het Ground Maintenance Equipment (GME) programma, dat speciaal ontwikkeld is voor grondbewerking, groenvoorziening en tuinonderhoud. Op dat marktsegment richtte Bobcat zich met zijn minigravers, laders en aanbouwdelen natuurlijk altijd al, maar nu de Bobcat-maaiers en de Ryan-apparatuur voor gazononderhoud ook aan het GME-programma zijn toegevoegd, kunnen groenvoorzieners in Nederland voor bijna alle compacte Bobcat-machines bij Inter-Techno terecht.

Naast het traditionele Bobcat-programma van minigravers, rups- en wielladers en een assortiment van meer dan honderd aanbouwdelen, waarvan er veel ook in de groenvoorziening gebruikt worden, zijn met name de MT100-minirupslader, de serie compacte tractoren, de kleine knikladers en de compacte verreikers interessante machines voor groenvoorzieners, hoveniers en tuincentra. Ze hebben allemaal de bekende Bobcat-eigenschappen; compact, onderhoudsvriendelijk, krachtig en robuust. De machines gaan dus lang mee en zijn dankzij aanbouwdelen als bakken, grijpers, boomfrezen, maaiers, grondboren, graders, harken en bezems geschikt voor vrijwel alle werkzaamheden. 

Minirupslader 

De MT100-minirupslader is een praktische en snelle machine als alternatief voor werk, dat normaal met handgereedschap en kruiwagens gedaan wordt. De machine weegt 1.500 kilo en is slechts 90 cm. breed, maar toch heel stabiel. De machine is geschikt voor alle soorten terrein dankzij de rupskettingen, die de ondergrond nauwelijks beschadigen. De 25 pk Stage V motor levert een vermogen van 460 kilo, een hefhoogte van iets meer dan 2 meter en een kiplast van 1.300 kg. Omdat de bestuurder achterop de machine staat heeft hij een prima zicht op de aanbouwdelen en het werkterrein. Dankzij de ergonomische joysticks kan de machine ook op kleine oppervlaktes nauwkeurig gemanoeuvreerd worden. De MT100 kan dankzij het eigen Bob-Tach-koppelsysteem met vrijwel alle Bobcat-aanbouwdelen werken.

De kleine, compacte verreiker van Bobcat.

Kleine knikladers

Ook de kleine knikladers van Bobcat zijn ideaal voor aanleg en onderhoud van tuinen, groenvoorziening en sportparken. De twee compacte modellen, de L23 en de L28, hebben een vermogen van 25 pk en een kiplast van 1,4 ton. De L28 heeft een telescopische hefarm en biedt dus meer hefhoogte en een grotere reikwijdte. De laders zijn licht en smal en hebben een kleine draaicirkel, waardoor ze zeer wendbaar zijn. De dubbele pedalen (vooruit en achteruit) maken de bediening gemakkelijk. Afhankelijk van de werkomstandigheden schakelen de laders automatisch de tractiemodus in: een hoge tractie voor ruw of glad terrein of de veilige modus voor zo min mogelijke verstoring van de bodem. De kleine knikladers van Bobcat zijn leverbaar met een canopy of een cabine, die allebei veel ruimte bieden. Ook de kleine laders zijn uitgerust met het Bob-Tach-systeem voor aanbouwdelen.

De 2,5 tons mini-graver met maaier.

Compacte tractoren

De vorig jaar geïntroduceerde serie compacte tractoren bestaat uit negen modellen met een vermogen variërend van 25 tot 58 pk. Elk model heeft standaard vierwielaandrijving, maar daarnaast is er – af fabriek – keuze uit verschillende opties zoals cabine, voorlader, mechanische of hydrostatische transmissie, verschillende type banden en voorspatborden. Verder kunnen de tractoren geleverd worden met een uitgebreid scala aan montage-opties en aanbouwdelen zoals frontheffer, middenmaaiers en alles wat in de achter- of fronthef gemonteerd kan worden. De tractoren hebben grote cabines met veel beenruimte, airconditioning, geveerde stoel, verstelbaar stuur, verbonden pedaal en een intuïtieve, ergonomische bediening.

Maaiers en machines voor gazononderhoud

 Dit jaar werden de Amerikaanse Bobcat-maaiers en de Ryan Turf-machines voor gazononderhoud aan het Bobcat-programma toegevoegd. Deze machines zijn zeker voor hoveniers en groenvoorzieners een mooie, specialistische aanvulling op het programma. Bobcat leverde al verschillende soorten maaiers, maar die moesten als aanbouwdelen op de graafmachines of laders gebruikt worden. De nieuwe serie Bobcat-maaiers voor Europa bestaat uit vier modellen: twee zero-turn zitmaaiers (ZT3000 en ZT3500), een stand-on maaier (ZS4000) en een achterloopmaaier (WB700). Er zijn diverse configuraties met verschillende maaidekken, versnipper- en opvangsystemen leverbaar. Het Ryan Turf-programma bestaat uit tien modellen beluchters, verticuteermachines, zodensnijders en zaaimachines. Zowel de Bobcat-maaiers als de Ryan Turf-machines worden in Nederland door Inter-Techno geleverd.

Super compacte verreiker 

De nieuwe, super compacte verreiker, de TL25.60, is een sterke en zeer stabiele machine, die wordt aangedreven door een Bobcat Stage V-motor met 75 pk. De machine heeft een nominaal hefvermogen van 2.500 kg, een maximale hefhoogte van 5,9 meter en een maximaal bereik van 3,3 meter. De cabine is ruim en zeer comfortabel en biedt dankzij het ontwerp met lage motorkap en dunne raamstijlen optimaal zicht. 

De TL25.60 heeft een extra robuust ontwerp met een stalen bodemplaat, een sterk frame, een sterke giek en bescherming voor de hydraulische en elektrische componenten, waardoor de machine ook in veeleisende omstandigheden ingezet kan worden.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details