Platform voor de tuin- en groenprofessional
De Lille officieel dealer van Merlo, Tre Emme en Cingo

De Lille officieel dealer van Merlo, Tre Emme en Cingo

Van hovenierswerkzaamheden tot bosbouw. Het West-Vlaamse familiebedrijf De Lille n.v. sloeg de handen ineen met Merlo en is sinds 1986 verworden tot de leverancier die voor elke groenuitdaging de juiste oplossing vindt. Met de Merlo roto-verreiker verovert men de boomverzorgingsbranche.

De Roto verreiker van Merlo koppelt compacte afmetingen met een centraal, laaggelegen zwaartepunt voor optimale stabiliteit.

De Lille biedt een compleet gamma aan voor verticaal transport en is al 35 jaar de officiële importeur van Merlo binnen de Benelux. Met meer dan 40 verkooppunten zijn kennis en service altijd binnen bereik. Of het nu gaat om verkoop, verhuur of ondersteuning. Vincent Christiaens is binnen De Lille verantwoordelijk voor de Marketing en Technical Support en vertelt hoe de roterende verreiker van Merlo de bosbouw verovert.

Een verrijking

“In combinatie met een zaagkop is dit de ideale machine voor het vellen en rooien van bomen. De Roto verreiker is uiterst compact en heeft een zeer centraal, laaggelegen zwaartepunt voor optimale stabiliteit.” De machine blinkt uit in veiligheid. Zo is de mast gedecentraliseerd gelast en vermijdt zo, zelfs bij volledig uitschuiven, het ‘hengeleffect’. Vincent roemt ook de cabine. “Deze is de grootste op de markt en biedt dankzij de laag gemonteerde mast 360 graden zicht. Geen boom blijft buiten bereik, terwijl je altijd precies weet en ziet wat er gebeurt.” De verreiker is ook nog eens zuinig in gebruik. Dankzij de Eco Power Drive hydrostatische aandrijving gebruikt de machine tot 18% minder brandstof. Naast de verkoop en verhuur op lange termijn (renting) van verreikers biedt De Lille ook alle ondersteuning en service voor de Merlo verreikers.

Voor groot en klein

Behoefte aan zwaardere machinerie voor de bosbouw, of juist compacter voor het kleinere werk? De Lille biedt ook het assortiment van Tre Emme en Cingo. De werktuigendrager Serie X van Tre Emme is een veelzijdige machine die niet bang is voor het zware werk. De apparatuur van de onverwoestbare machine wordt hydraulisch aangedreven en ook deze machine geniet een 360° graden zicht. “Uitermate geschikt voor de grovere bosbouw”, vertelt Vincent. De Cingo modellen zijn dan weer handige, compacte machines die het uitstekend doen in krappe ruimtes. Perfect voor bijvoorbeeld hoveniers en groenspecialisten. Koppel een dumper aan voor transport en nauwkeurig lossen of verwerk snoeiresten met een hakselaar. “Door de vele accessoires zijn de mogelijkheden voor de veelzijdige Cingo eindeloos. De Lille streeft ernaar voor iedere groenspecialist de juiste oplossing te vinden en dat merk je.” .  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details