Platform voor de tuin- en groenprofessional
Diepte creëren met boomspots
Overdag onzichtbaar, komen in de avond tot leven.

Diepte creëren met boomspots

Snelle, makkelijke en veilige installatie: 12V tuinverlichting

Bomen zijn in veel tuinen eyecatchers. Door die uit te lichten, creëer je diepte en sfeer in de tuin. “Buitenverlichting wordt steeds belangrijker”, merkt Bronos Polders, lichtontwerper bij in-lite Outdoor Lighting. “Er wordt meer geld uitgegeven aan het inrichten van de buitenruimte. Met onze producten zijn er veel opties om bomen uit te lichten.”

Met BRACE hang je verlichting op de gewenste hoogte in een boom.

In-lite verkoopt zijn producten via een vast dealernetwerk, dat het vervolgens levert aan de hovenier. Polders: “Ons laagspanningssysteem is eenvoudig aan te leggen. Je installeert een tuin eenvoudig in drie stappen. Je hangt een transformator op, rolt de in-lite kabel uit en prikt de lampen aan de kabel door middel van een eenvoudige en waterdichte aansluiting. Bij in-lite heb je dus geen ingewikkelde moffen en installatiedieptes, ideaal voor iedere hovenier. Door middel van de SMART HUB 150 – een slimme transformator – bedien je de lijnen vervolgens heel handig met een in-lite app.”

Grondspots en richtbare buitenspots

Mensen denken bij laagspanning nog wel eens dat er weinig licht uit komt. Maar niets is minder waar. Met de in-lite spots verlicht je eenvoudig bomen tot tien á vijftien meter hoog. In-lite heeft verschillende spots in het assortiment: van grondspots die in de ondergrond zijn te verwerken tot richtbare buitenspots en accessoires die ervoor zorgen dat de spots perfect boven beplanting uit komen.

Voor vlakke ondergronden, zoals gras, steen, hout of grind is de NERO armaturen de beste keus. Er zijn verschillende typen, afhankelijk van de hoogte en breedte van de boom. De armaturen zijn geschikt om hoge en brede bomen te verlichten. De grondspots kunnen mooi worden weggewerkt in de ondergrond. De BIG NERO en BIG NERO NARROW zijn voorzien van in-lite motion. Dit betekent dat de lichtbron kantelbaar is zonder dat het armatuur uit elkaar gehaald hoeft te worden. Met een magneet is de lichtbron in de gewenste positie te plaatsen.

Boven de grond

Staan er struiken of andere beplanting rond de boom? Dan zijn de armaturen uit de SCOPE armaturen van in-lite het meest geschikt. Met deze armaturen kun je bomen verlichten boven de grond. Is de beplanting zo hoog dat de verlichting wordt geblokkeerd? Dan kun je met de accessoires RISER en BRACE de spots hoger plaatsen, waardoor die boven de beplanting uitkomt. Wil je een spot in de boom monteren, dan is accessoire BRACE de oplossing. Deze boomband is in elke gewenste lengte te knippen en je monteert er eenvoudig één of meerdere spots op. Polders: “De SCOPE-armaturen komen boven het maaiveld uit en zijn daarom geschikt voor het plaatsen in borders.”

Ondersteuning hovenier

De hovenier kan bij in-lite ook terecht voor advies, vertelt Polders. “Op onze website staat een product advisor voor de hovenier. Zo adviseren wij hem stap voor stap welke spot hij het best kan gebruiken in een bepaalde situatie. En wij maken ook lichtplannen. Hiervoor kunnen hoveniers een lichtplanaanvraag doen via www.in-lite.nl.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details