Platform voor de tuin- en groenprofessional
Duurzaam gebonden Hansegrand halfverhardingen
Een prachtig, duurzaam eindresultaat in Antwerpen.

Duurzaam gebonden Hansegrand halfverhardingen

Ideaal product voor multifunctionele buitenruimtes

Maccrox is een relatief jong bedrijf met enorme kennis en ervaring op het gebied van gebonden halfverharding en andere oppervlakten. Of het nou gaat om de aanleg van paden, pleinen en parkeerplaatsen of toepassing van halfverharding bij golfbanen, parken, speeltuinen en campings: met HanseGrand HG-Mix creëer je een duurzaam eindresultaat. Onno Berens, eigenaar van Maccrox, vertelt: “Kwaliteit en duurzaamheid zijn erg belangrijk voor ons. Daarom zijn wij van mening dat elke goede halfverharding wat moet opbrengen voor de natuur.”

Maccrox is de officiële vertegenwoordiger van de mineraal gebonden halfverharding van HanseGrand in de Benelux. “In de loop der jaren hebben we een bepaalde expertise opgebouwd en die deel ik graag met iedereen. Zo komen we in de voorfase graag langs voor technisch advies en staan we bij aanvang van de inbouw de uitvoerder met raad en daad bij.”

Water is essentieel, zowel voor, tijdens als na de inbouw!

Passie voor duurzaamheid

Als je paden aanlegt met HanseGrand halfverharding creëer je een water- en luchtdoorlatend oppervlak. Berens legt uit: “Dat is natuurlijk extra belangrijk nu we vaker te maken krijgen met fikse buien en een toenemende droogte. Al dat overtollige regenwater moet ergens heen en je wilt niet alles afvoeren via het riool. Met onze halfverhardingen neemt de bodem het regenwater op. En zo voldoen we meteen aan de toenemende vraag van groenprofessionals en stadsbeheerders.” 

Maar er zijn meer duurzame voordelen: zo hebben de halfverhardingen met goed onderhoud een levensduur van zeker 20 jaar. Hiervan zijn in Duitsland erg veel voorbeelden. Daarnaast is HG-Mix gemakkelijk te onderhouden zonder inzet van speciaal materiaal. “Nog een milieuvriendelijk voordeel? De meeste boomsoorten kunnen in HanseGrand ongestoord groeien en uitzetten”, legt Berens uit.  “Als je de HG-Mix met groen combineert, ligt op warme dagen de omgevingstemperatuur ook nog eens lager.”

HG-Mix in de speeltuin: erg mooi en heel praktisch!

De voordelen

HG-mix is een uniek product dat onder de klimaatbouwstoffen van HanseGrand valt. Het is niet alleen water- en luchtdoorlatend, maar na één dag kun je het pad of terrein alweer gebruiken. “Maar dan moet het oppervlak natuurlijk wel droog zijn”, zegt Berens lachend. “Door het toevoegen van een mineraal bindmiddel, worden de afschuifsterkte en de duurzaamheid van halfverhardingen nog groter. Het product is zeer stabiel, goed begaanbaar, 100 procent natuurlijk en het materiaal is circulair en recyclebaar. Kortom: een ideaal product voor multifunctionele buitenruimtes en diverse toepassingen in civiele werken.” 

“Het is mijn taak om van de verschillende grondstoffen een goed mengsel te maken”, vertelt Berens. “De korrelverdeling van HG-Mix moet bijvoorbeeld behouden worden door ongeveer 10 procent vocht in het materiaal. Als het te droog is, stuift het fijne materiaal weg en als het te nat is, spoelt het weg. We zorgen ervoor dat zowel de mix van het product als de fundering of de ondergrond volledig kloppend zijn voor de aanleg. Dat krijg je er bij ons gewoon bij.”

De aanleg van de Zuiderdokken in Antwerpen.

Zien is geloven

“Veel van onze projecten liggen er nog als nieuw bij, mits onderhoud wordt gepleegd”, vertelt Berens. “Zeker in het begin hebben we een aantal klanten meegenomen naar Hamburg. Iedereen kan roepen dat die duurzaam is, maar wij laten het gewoon écht zien. Zien is geloven.”

In Duitsland zijn de producten van HanseGrand al decennialang erg populair. Ook in Nederland en België komt er meer animo. “Zo hebben we een prachtig project gemaakt voor de gemeente Antwerpen. We zijn vijf jaar geleden in het ontwerpstadium begonnen en hebben dit voorjaar uiteindelijk fase 1 van de Zuiderdokken ingebouwd. De Zuiderdokken zijn een prachtig park geworden met veel ruimte voor sport en spel. De stad Antwerpen – en de gebruikers – zijn laaiend enthousiast en willen graag verder met HG-Mix Royal. Ik ben zo trots als een hond met 7 staarten.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details