Platform voor de tuin- en groenprofessional
‘Een inspirerend seizoen met onze uitgebreide tegelcollectie’
Warme, aardse tinten zijn een trend

‘Een inspirerend seizoen met onze uitgebreide tegelcollectie’

Tuinverharding in beton, natuursteen en keramiek

Dit seizoen breidt REDSUN zijn collectie uit met veel nieuwe producten. Het bedrijf komt met waterpasserende stenen met het oog op klimaatadaptatie, stenen met een toplaag van keramiek voor de oprit en nieuwe kleuren en designs.

REDSUN is producent en leverancier van bestratingen voor de buitenruimte en heeft daarin een zeer uitgebreid assortiment in beton, natuursteen en keramiek. Het familiebedrijf komt dit seizoen met verrassende, nieuwe producten. Twee trends blijken daarbij belangrijk: de vraag naar tegels die passen bij het veranderende klimaat en de voorkeur voor een luxe uitstraling van tuinverharding.  

Waterpasserend

“We zijn heel trots op onze waterpasserende steen, de nieuwe Eliton Aqua”, zegt Arjan van Ommeren, operationeel manager bij REDSUN. “Deze tegel van 30x15x8 cm met een natuurstenen deklaag heeft grotere afstandshouders. Tussen de stenen kan het regenwater daardoor in de grond trekken. Nu het weer extremer wordt, met meer zware regenval en langduriger droge periodes, is het belangrijk dat we de juiste beslissingen nemen over hemelwater. Bestrating die ervoor zorgt dat hemelwater niet in het riool terechtkomt maar in de bodem, zijn een trend. In eerste instantie kwam de vraag naar zulke tegels vanuit de projectmarkt. Nu ontstaat er ook een vraag bij particulieren. Bij nieuwbouwwijken geldt zelfs dat hemelwater niet naar het riool mág. Dan moet je een oplossing bieden voor het terras.” De steen heeft een natuurstenen deklaag, die gestraald en geïmpregneerd is. “Daardoor is de steen mooi én blijft hij mooi.”

Sprankelend

Een tweede trend, ziet Van Ommeren, is de vraag naar producten met een extra luxe uitstraling. “Daarom breiden we onze Smartton-serie uit met de Smartton Mica. Deze steen heeft dezelfde kwaliteit als de rest van de serie, maar heeft een toplaag met mica. Dat geeft een glinsterend, sprankelend effect.” Daarnaast wordt de Cerasun-collectie uitgebreid met Cerasun voor de oprit. “Cerasun is een verbinding van beton met een toplaag van keramiek. Zo combineert de steen het gebruiksgemak van beton met de schoonheid van keramiek. Onze Cerasunproducten komen in 30×60, 40×80, 60×60 en 80×80, maar waren tot voor kort altijd 4 cm dik. Nu hebben we de 30×60 ook van 6 cm dik, zodat je de stenen ook kunt gebruiken voor de oprit.”

Nieuwe designs

 “We vullen onze collecties aan met nieuwe kleuren”, zegt Van Ommeren. “Je ziet dat de trend zich ontwikkelt van de grijze tinten naar steeds meer warme, aardse tinten als taupe en mokka. En we breiden ons keramiekprogramma groots uit, met nieuwe designs ontworpen door een Italiaanse designstudio. Kortom: nieuwe producten, kleuren en designs, we hebben een inspirerend seizoen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details