Platform voor de tuin- en groenprofessional
‘Een zwembad voor de rest van je leven’
Maatwerk van zwembadranden, zwevende traptreden met verlichting, XXL tegels in terras.

‘Een zwembad voor de rest van je leven’

Veilige en duurzame zwembadranden

Steeds meer mensen merken dat het investeren in een eigenzinnige en comfortabele buitenruimte erg belangrijk is. Daar speelt Metten Stein+Design dan ook graag op in met bijvoorbeeld hun bijzondere zwembadranden. “Met onze esthetische tegels zorgen we voor een samenhangend geheel in iedere buitenruimte. Daarin spelen veiligheid en duurzaamheid een belangrijke rol”, aldus verkoopleider Marcel Schemkes.

Perfectie en eenvoudig onderhoud voor het leven.

Zwembadranden zijn erg belangrijk voor de veiligheid rondom je zwembad. Zowel voor particulier gebruik, als voor openbare zwembaden. “Er zit veel verschil in de zwembaden, onder andere qua afmetingen en vormen. En dan heb je ook nog zwemvijvers die weer anders in elkaar steken dan een zwembad. Voor al die concepten bieden wij maatwerkoplossingen”, vertelt Schemkes.

Veiligheid als uitgangspunt

Door al het water is het bij een zwembad vaak nogal glibberig. “Zwembadranden geven een comfortabele ondergrond aan je blote voeten. Daarnaast is het belangrijk dat ze een veilige glijweerstand bieden om eventuele ongelukken te voorkomen. Daarom voldoen al onze producten aan de meest strenge Duitse zwembadnormeringen.”

“Naast de randen kun je rondom een zwembad ook de tegels zo invullen dat het daar ook met natte en blote voeten veilig is. Zo kun je bijvoorbeeld eenzelfde soort product een stuk verderop in de terrassen gebruiken en creëer je een naadloze overgang van terras naar zwembad. Dat zorgt voor een samenhangend totaalconcept in de uitvoering van een tuin.”

Tegels en Randen uit dezelfde hand.

Dit praktische aspect zorgt er gelukkig niet voor dat de uitstraling uit het oog wordt verloren. “De combinatie van de verzekerde glijweerstand en het enorme esthetische effect van de tegels zelf is erg uniek”, vertelt Schemkes. “Het is geen simpel stuk beton, het zijn echt bewerkte betoncomposieten die ogen en zich gedragen als een natuursteenproduct. Maar het is tegelijkertijd gemakkelijk in onderhoud.”

Eenvoudig in onderhoud

Aangezien zwembadranden nogal wat te verdragen hebben als het gaat om weersinvloeden en water, is het belangrijk ze goed te onderhouden. Metten speelt hierop in door tegels aan te bieden die erg onderhoudsvriendelijk zijn. “De tegels zijn zeer eenvoudig in onderhoud. Ze hebben in de productie al extra bescherming gekregen tegen invloeden van buitenaf en dat maakt ze ook in openbare zwembaden met veel chloor goed bruikbaar.”

Veilig aan de rand, verfijnd in het terras.

Dat onderhoudsvriendelijke aspect is enorm belangrijk volgens Metten. “Duurzaamheid alleen is al bijna niet meer goed genoeg. Dus wanneer je kunt aantonen dat de tegels onderhoudsvriendelijk zijn en jarenlang meegaan, wordt het al veel aantrekkelijker. En dat kunnen wij gelukkig aanbieden door de kwaliteit die we leveren. Door onze 100 procent cementvrije betonproducten is de kwaliteit nóg beter geworden. En dat maakt het interessant om consumenten ertoe te verleiden duurzame producten te gebruiken.” 

Regionale producten

“Duurzaamheid zit ‘m bij ons sowieso in de levensduur, al onze tegels gaan erg lang mee. En dat is erg belangrijk voor onze doelgroep. Dat zijn voornamelijk 40- en 50-plussers: vaak mensen die graag investeren in echte bouwkundige elementen in de tuin. En dan is het wel zo fijn als het ook lang meegaat.”

Daarnaast worden alle producten duurzaam geproduceerd, aangetoond door het CSC-certificaat. “Ook produceren we materialen met regionale grondstoffen. Zo kijken architecten in Duitsland heel sterk naar de CO2-uitstoot van de materialen. Als laatste hebben regionale producten een positief effect op de leveringen. Als ik materiaal uit de regio haal, weet ik vaak de beschikbaarheid ervan, ook over enkele tientallen jaren. Dat is van belang voor producenten omdat ze vaak na-leveringen willen garanderen”, weet Schemkes. “En dat is dan weer heel typisch voor ons familiebedrijf: altijd nadenken over de lange termijn. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details