Platform voor de tuin- en groenprofessional
Impershield en Natural Plastics ontwikkelen 100% biobased onkruidbeheersing op Green Chemistry Campus

Impershield en Natural Plastics ontwikkelen 100% biobased onkruidbeheersing op Green Chemistry Campus

Impershield krijgt hiervoor een bijdrage uit de ‘Stimuleringsregeling Biobased Economy’ van de gemeente Bergen op Zoom en provincie Noord-Brabant. Het doel: een milieuvriendelijk en betaalbaar middel dat bestrating vijf tot acht jaar onkruidvrij houdt.

BioSeal Pavement

Veel gemeenten en hoveniers kennen de uitdaging om bestrating effectief onkruidvrij te maken zonder het gebruik van schadelijke bestrijdingsmiddelen. Milieuvriendelijke alternatieven zoals verhitten of borstelen zijn vaak minder effectief en duur. Om dit probleem op te lossen, ontwikkelden Impershield Europe en Natural Plastics International samen met het Biopolymeren Applicatie Centrum van het Centre of Expertise Biobased Economie van Avans Hogeschool een 100% biobased onkruidbeheersmiddel op basis van boomhars: BioSeal Pavement.

De eerste praktijktesten lieten niet overal de gewenste resultaten zien. Op de Green Chemistry Campus gaan Impershield en Natural Plastics daarom onderzoeken welke factoren van invloed zijn, zodat overal het gewenste resultaat wordt bereikt: vijf tot acht jaar voorkomen van onkruidgroei tussen bestrating.

€ 1,2 miljoen via de Green Chemistry Campus voor biobased MKB

Impershield ontvangt voor de ontwikkeling van de biobased onkruidbeheerser een bijdrage uit de biobased stimuleringsregeling. In september 2020 stelde de gemeente Bergen op Zoom in samenwerking met de Green Chemistry Campus en met behulp van een financiële bijdrage van de provincie Noord-Brabant, € 1.187.500,- beschikbaar voor midden- en kleinbedrijven uit de EU die actief zijn in de biobased economy. Bedrijven kunnen maximaal € 95.000,- aanvragen in de vorm van cofinanciering.

Impershield is het vierde bedrijf dat gebruik maakt van de stimuleringsregeling. Eerder ontving Fruitleather een bijdrage voor het doorontwikkelen van een plantaardig alternatief voor leer op basis van mango’s, Dutch Water Tech kreeg een bijdrage voor het ontwikkelingen van biobased waterplanteilanden en Terrawatt Biochar startte dankzij de regeling een pyrolysepilot op de Campus voor de ontwikkeling van biochar voor CO2-negatief asfalt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details