Platform voor de tuin- en groenprofessional
Inschrijving European Green Cities Award geopend

Inschrijving European Green Cities Award geopend

De prijs gaat naar een project dat optimaal gebruik maakt van de toegevoegde waarde van groen in de openbare ruimte.

Het doel van de European Green Cities Award is om voorlichting te geven over de toegevoegde waarde van groen in stedelijk gebied. De deelnemende projecten hebben een inspirerende werking en stimuleren de totstandkoming van succesvolle, ambitieuze en vernieuwende groene projecten in de openbare ruimte. Zo werd afgelopen jaar door Nederland het project Grotestraat in Nijverdal, ontworpen door OKRA landschapsarchitecten ingezonden. Dit project werd tweede in de internationale competitie.

De projecten die in aanmerking komen, zijn zeer divers. Van schoolpleinen tot bedrijventerreinen en van ziekenhuizen tot woonwijken. Kenmerkend voor de meedingende projecten is dat binnen- en/of buitengroen een belangrijke meerwaarde heeft voor mens en milieu. Deze meerwaarde is te vinden op verschillende gebieden zoals waarde van vastgoed, arbeidsproductiviteit, biodiversiteit, identiteit, klimaatbeheersing, toekomstbestendigheid en de gezondheid en het welzijn van de gebruikers.

De Award is een initiatief van het internationale programma “Green Cities Europe”. In het programma werken dertien Europese landen samen om de toegevoegde waarde van groen in de stedelijke omgeving onder de aandacht te brengen. Al deze landen hebben een afgevaardigde uit het vakgebied in de jury.

Inschrijven voor 15 juli

De inschrijfperiode voor deelnemende projecten is gestart. Projecten kunt u tot uiterlijk 15 juli 2021 aanmelden. Deelname is gratis. Meer informatie over de Award en het inschrijfformulier vindt u op degroenestad.nl/award

Aankondiging en uitreiking

Eind juli nomineert Nederland één van de ingezonden  projecten en zendt deze in voor de internationale competitie. De internationale, negenkoppige vakjury beoordeelt vervolgens alle 13 internationale projecten. De jury zal de winnaar in het najaar bekendmaken. Het slotevenement met de uitreiking wordt georganiseerd in België, de winnaar van vorig jaar.

Meer informatie en deelname
Op de website www.degroenestad.nl/award is uitgebreide informatie over de prijs te vinden, evenals toegang tot het inschrijfformulier.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details