Platform voor de tuin- en groenprofessional
Met twee soorten kun je alles voegen. Voegen voor langdurig onderhoudsvrije tuin en bestrating
Normeco StoneFlex is geschikt voor terras, pad, oprit en middenberm.

Met twee soorten kun je alles voegen. Voegen voor langdurig onderhoudsvrije tuin en bestrating

Directeur en eigenaar Jack Weijers: “We hebben voegen voor alle soorten bestratingen.”

In haar assortiment heeft Normeco diverse voegoplossingen, zowel waterdoorlatend als -afsluitend. Weijers: “Echter met slechts twee soorten waterdoorlatende voegmiddelen kun je eigenlijk alles en altijd voegen. Bij droge tegels is Stoneflex het meest voordelig en met Aqua XP kun je op natte tegels voegen. Beiden zijn eenvoudig en snel aan te brengen.”

Normeco StoneFlex is geschikt voor terras, pad, oprit en middenberm. “Dit voegzand is gemaakt op basis van polymeer. We hebben dat in samenwerking met TNO in Delft ontwikkeld. Het heeft zeer goede eigenschappen; het kan beter tegen een hoog grondwaterpeil en kan zelfs ingezet worden bij ondergronden met lichte stabilisaties van één deel cement en zeven delen zand. StoneFlex werkt snel en eenvoudig, is onderhoudsvrij, voorkomt onkruid en is uitermate bruikbaar voor het voegen van bestrating met voegen van 1 tot zelfs 40 millimeter breed. Het grote voordeel is dat het snel reageert en uithardt. De hovenier kan direct na activatie spoelen, waardoor een waas goed kan worden voorkomen. We produceren StoneFlex helemaal zelf en het is uit voorraad leverbaar.”

Het kan zelfs ingezet worden bij ondergronden met lichte stabilisaties van één deel cement en zeven delen zand.

Als de bestrating nat is en het is gewenst om de klus direct te klaren, dan biedt Aqua XP uitkomst. “Het is een alles-in-één-oplossing voor voegen van 2,5 tot 40 millimeter. De verbeterde formule met 30 procent meer bindmiddel, zorgt voor een 30 tot 40 procent snellere droogtijd en een veel hogere eindsterkte. Hierdoor kan men de Aqua XP met onbeperkt veel water verwerken, zodat het snel en makkelijk is te gebruiken. Een bijkomend voordeel is dat er geen glanslaag ontstaat op de bestrating.” 

Door de toenemende vraag heeft Normeco de productie opgeschaald en een nieuwe productiehal geopend in Valkenswaard. Weijers: “We hebben meer dan twintig jaar ervaring met voegen en we blijven hierin vernieuwen en ons verder ontwikkelen. Dankzij de unieke samenstelling en structuur van Stoneflex en Aqua XP, voorzien van een duidelijk verwerkingsadvies, is het voorkomen van onkruid erg makkelijk. Dat doet wonderen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details