Platform voor de tuin- en groenprofessional
Samenwerking Bioo en Donker Groep: ‘planten als schakelaars & echte groene energie’
lnr: Elwin de Vink (Duurzame Leefomgeving Donker Groep), Pablo Vidarte (CEO & Founder, Bioo), Manuela Grubesic (Divisieleider Donker Interieur).

Samenwerking Bioo en Donker Groep: ‘planten als schakelaars & echte groene energie’

Vanaf oktober 2022 zijn Bioo en Donker Groep een samenwerking aangegaan. Donker Groep gaat de producten van Bioo uit Spanje op de Nederlandse markt brengen. Hiermee creëert Bioo een opening in Nederland en heeft Donker Groep innovatieve toevoegingen aan haar assortiment.

Bioo is in 2015 opgericht en focust zich op de biotechnologische transformatie van onze wereld. Om deze technische revolutie ook in Nederland te laten plaatsvinden was Bioo al enige tijd op zoek op een partner. Donker Groep bleek hiervoor de juiste match.

Donker Groep is groen bedrijf met creatieve groendenkers en doeners. Met deze samenwerking zal de organisatie o.a. via haar divisie Donker Interieur Bioo producten in Nederland vermarkten. Donker gaat in eerste instantie twee producttypes op de markt brengen, namelijk de Bioo panel & Bioo switch.

De Bioo switch is een levende installatie waarbij planten worden ingezet als schakelaars. Licht, geluid, video’s en vele andere functionaliteiten kunnen in één keer door deze technologie worden geactiveerd. Gewoon door een plant aan te raken.

De Bioo panel is een biologische batterij in een paneel. Deze technologie gebruikt aarde

om verlichting aan te drijven in onder andere parken en tuinen.

Donker Groep

Groen maakt gelukkig

Donker Groep is een landelijk opererend bedrijf van creatieve groendenkers en doeners. Donker is actief op het gebied van ontwerp, aanleg en onderhoud van tuinen, terreinen, wijken, speelterreinen, dak- en gevelgroen en binnentuinen voor B2B.

Bioo

Powered by nature

Bioo is een bedrijf dat zich richt op de biotechnologische transformatie van onze wereld. Dit doen ze door unieke technologieën die onder andere elektriciteit uit de natuur kunnen opwekken. De doelstelling van Bioo is om de eerste biotechnologische gebouwen en steden te creëren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details