Platform voor de tuin- en groenprofessional
Spaanplaatschroeven voor elk buitenproject
Het assortiment van pgb-Europe is uitgebreid met spaanplaatschroeven PGWVTG in inox A4.

Spaanplaatschroeven voor elk buitenproject

Bestand tegen zouten en zuren zonder kans op roest

Het assortiment van pgb-Europe is uitgebreid met spaanplaatschroeven PGWVTG in inox A4. Inmiddels levert het bedrijf bevestigingsoplossingen voor elke tuinklus.

Met de eerste mooie lentedagen achter de rug komt het werken in de tuin weer centraal te staan. Voor het monteren van vlonders, tuinhuizen, schuren, pergola’s en andere buitenprojecten, brengt pgb-Europe een nieuwe lijn inox A4 spaanplaatschroeven met Tx-indruk op de markt. 

Jurgen Germeau, brand coördinator marketing bij pgb-Europe: “Roestvast staal A4 is een uiterst duurzaam materiaal, geschikt voor alle toepassingen rond het huis en in de tuin. Het materiaal is bestand tegen zouten en zuren en kan overal worden toegepast, zonder kans op roestvorming.”

Dankzij de drie afzonderlijke zones is Hapax Fixing Pro het enige volledig regelbare en universele bevestigingssysteem.

Eigenschappen

De universele pgb-fasteners spaanplaatschroeven uit inox A4 zijn beschikbaar in uitvoering met gedeeltelijke draad en Tx-indruk van diameter 4 mm tot en met 6 mm. De schroef is geschikt voor toepassing in hout en in combinatie met nylon pluggen. 

Daarnaast zijn de schroeven eenvoudig in te draaien. Germeau: “De schroeven zijn voorzien van een speciale wax die het indraaimoment verlaagt. Dit zorgt voor minder indraaiweerstand.” Inox A4 is zeer goed bestand tegen corrosie. Dit maakt deze spaanplaatschroeven geknipt voor elk buiten-project. Om vliegroest te voorkomen, adviseert pgb-Europe het gebruik van inox bits.

Oplossingen voor elke tuinklus

Eerder introduceerde pgb-Europe ook al het verborgen en kwalitatieve bevestigingssysteem voor houten terrasplanken Hapax Fixing Pro. Dat is volledig onzichtbaar en zeer eenvoudig te plaatsen. 

Het Hapax Fixing Pro bevestigingssysteem beschikt over vier schroefgaten om schroeven steeds vanuit een gemakkelijke positie te kunnen indraaien. Door het gebruik van het systeem te combineren met de Hapax afstandshouders, wordt er een constante voegbreedte gegarandeerd. Hierdoor schuiven de planken niet te dichtbij of te ver uit elkaar.

Dat is volledig onzichtbaar en zeer eenvoudig te plaatsen.

Het systeem is geschikt voor planken met een vaste breedte van 140 mm. Dankzij de drie afzonderlijke zones is Hapax Fixing Pro het enige volledig regelbare en universele bevestigingssysteem. Het kan gebruikt worden voor planken met een breedte van 90 tot 200 mm en 19 tot 40 mm dik. Hierdoor worden de terrasplanken van de balken gescheiden waardoor het houten terras vrijwel helemaal vlak is en daardoor stabieler. Germeau: “En door de scheiding tussen de planken kan er geen water op het houten terras blijven staan, waardoor er minder kans is dat het hout vroegtijdig gaat rotten.”

Eerder introduceerde pgb-Europe ook al het verborgen en kwalitatieve bevestigingssysteem voor houten terrasplanken Hapax Fixing Pro.

Een andere recente introductie van pgb-Europe is Hapax D-Pro, een alternatief voor isolatieband. Een ventilatiepad zorgt voor een natuurlijke ventilatie onder de planken. Daarnaast komt het de stabiliteit van houten terrasplanken ten goede. Hapax D-Pro werd zo ontworpen dat er geen water tussen de planken en de draagbalken komt. Daardoor gaat het terras veel langer mee. Bij gebruik van isolatieband is er juist veel contact tussen de houtelementen, wat een goede luchtcirculatie bijna onmogelijk maakt. Kortom: voor elke tuinklus heeft pgb-Europe een oplossing. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details