Platform voor de tuin- en groenprofessional
Stadsbomen vernieuwen in Tilburg
Met het planten van een boom starten de Tilburgse wethouder Evelien Kostermans en Janneke de Vries (Stichting Op Groene Voet) het project Kap en Herplant Tilburg.

Stadsbomen vernieuwen in Tilburg

Afgelopen december is het ambitieuze project “Kap en Herplant Bomen” in de gemeente Tilburg officieel van start gegaan.

Boomrooierij Weijtmans B.V. gaat samen met aannemersbedrijf Van Wijlen en Idverde de komende jaren in Tilburg bomen kappen en herplanten, met als doel de vergroening en biodiversiteit in de gemeente te bevorderen en te verduurzamen.

Bomen vormen een belangrijk onderdeel van een aantrekkelijk leefklimaat in de gemeente. Alle gemeentelijke bomen (in Tilburg ruim 95.000) worden regelmatig gecontroleerd. Na een zorgvuldige afweging moet er soms besloten worden een exemplaar te kappen. Vanwege de veiligheid, om ruimte te geven aan andere bomen of voor stedelijke ontwikkeling. Voor elke boom die Tilburg verwijdert, wordt een nieuwe geplant. Ook wordt er aandacht gegeven aan een goede, toekomstbestendige groeiplaats.

Eind december 2023 is dit project officieel gestart. Met het symbolisch planten van de eerste boom op het Transvaalplein heeft wethouder Evelien Kostermans het startschot gegeven. Hierbij is ze bijgestaan door Janneke de Vries van Stichting Op Groene Voet. De nieuwe boom dient tevens als eerbetoon aan de vele jaren van onvermoeibare inzet van Janneke en haar stichting voor het vergroenen van Tilburg.

De realisatie van het project loopt over meerdere jaren en zal in fases uitgevoerd worden. Voor meer informatie over het kappen en herplanten van bomen in Tilburg kijk je op de website van Gemeente Tilburg /projecten/bomen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details