Platform voor de tuin- en groenprofessional
Nieuws

Tips voor de perfecte loungeplek

Naamloos-1 kopiëren
Bron: Foravida.nl

29 oktober 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Een loungeset is daarbij onmisbaar. Maar met alleen een loungeset kopen voor in de tuin ben je er nog niet. Een perfecte loungeplek inrichten in de tuin vraagt om een doordachte aanpak. Maar hoe maak je precies een comfortabele en stijlvolle loungeplek in je tuin?

1. Bepaal de plek waar de loungeset moet komen

De eerste stap bij het maken van een fijne loungeplek in je tuin, is de plek bepalen waar de loungeset moet komen. Veel mensen kiezen voor een mooie plek in de zon. Of voor een plek die enige privacy garandeert en waarbij de (over)buren niet direct zicht op je hebben. Natuurlijk speelt de grootte van je tuin een rol bij het kiezen van een geschikte plek. Heb je een relatief grote tuin, dan heb je meer keuzemogelijkheden en plekken om je loungeset neer te zetten. Kies sowieso een plek die goed bereikbaar is.

2. Vergeet de overkapping niet

Wil je niet dat weersgoden jouw (buiten)plannen kunnen verstoren, dan bieden overkappingen van Foravida uitkomst. Terrasoverkappingen van Foravida zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, met verschillende overzetkappen en ook qua formaat heb je een ruime keuze. Zo kun je optimaal genieten van je loungeset. Staat jouw loungeset direct tegen de achterpui, dan kun je kiezen voor een elektrische vouwscherm. Maar ook een prieel of pergola met overkapping is een mooie oplossing.

3. Zorg voor een geschikte ondergrond

Als je een loungeset in de tuin wilt neerzetten, heb je een goed verharde ondergrond nodig. Misschien ligt er al een terras met tegels in je tuin. Is dat niet zo, dan kun je deze zelf bouwen. Als je van een landelijke, klassieke stijl houdt, dan is een ondergrond van vlonderplanken een goed idee. Kies je voor een moderne, industriële stijl, dan zijn strakke tegels of en betonvloer prima opties.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Michel van Strijp

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details