Platform voor de tuin- en groenprofessional
Veilig laden zonder brandgevaar is belangrijk bij overstap naar accumachines

Veilig laden zonder brandgevaar is belangrijk bij overstap naar accumachines

Pantar Amsterdam en Diemen installeerde op vier locaties accukluizen

Bij de aanbesteding van gemeentelijke groenvoorzienings-projecten is het belangrijk dat ook je machines “groen” zijn. Bij Pantar, met vestigingen in Amsterdam en Diemen, weten ze dat maar al te goed en dus zijn ze overgestapt op accumachines. Gelukkig hebben ze ook gekeken naar het voorkomen van brand tijdens het laden van al die accu’s en zijn op alle vier de locaties accukluizen van Seefion geplaatst. Hiermee voldoen ze al aan de normen van de toekomst en is het risico op brand geminimaliseerd.

Mocht tijdens het laden van de 8,10,16 of 20 accu’s die zich in de kluis bevinden er één spontaan ontbranden, dan houdt de Seefion accukluis de brand binnen.

Toen eenmaal bewust gekozen was voor accu-aangedreven machines (kettingzagen, bladblazers, heggenscharen, enz.) wist Bas van Breukelen, werkcoördinator bij Pantar, dat hij aan de bak moest. Tijdens de voorbereiding van dit project had hij zich al ingelezen en wist dus dat het laden van Lithium-Ion accu’s niet zonder gevaar was. Er bestaat een significant risico op spontane ontbranding van een accu tijdens het laden en het laatste dat je wilt is dat er een grote brand uitbreekt. Bas herinnert zich nog waar hij tijdens zijn oriëntatie achter kwam: ‘Los van de regelgeving die er aan zit te komen op dit gebied, was onze verzekeraar ook heel duidelijk. We moesten iets doen om brand te voorkomen en al snel kwamen we uit bij Seefion. Ze zijn een partij met een berg aan ervaring op het gebied van levering en installatie van accukluizen. Toen we eenmaal gesproken hadden met Remco van Kuilenburg, directeur van Seefion, was de keuze niet meer moeilijk. Hun producten en diensten sloten naadloos aan bij onze behoefte’

Veiligheid boven alles

Zoals een traditionele kluis bedoeld is om kwaadwillenden buiten te houden, zo is een accukluis precies andersom bedoeld. Mocht tijdens het laden van de 8,10,16 of 20 accu’s die zich in de kluis bevinden er één spontaan ontbranden, dan houdt de Seefion accukluis de brand juist binnen. Zelf bij een explosie weerstaat de accukluis deze krachten en wordt de omgeving dus gespaard van allerlei calamiteiten. Die veiligheid voor panden en mensen vindt Bas erg belangrijk: ‘Onze mensen hebben uiteraard even moeten wennen aan het omgaan met de accukluizen. Als je de deur te lang open laat staan, klinkt er een piepsignaal. Het is natuurlijk essentieel dat de deur goed gesloten wordt. Gelukkig waren onze mensen snel genoeg doordrongen van de noodzaak om de deur steeds te sluiten en nu weet men niet beter.’

Gefaseerd laden

Naast veiligheid bieden de accukluizen van Seefion de mogelijkheid om, bijvoorbeeld gedurende de nacht, gefaseerd en gepland te laden. Zo worden stroompieken voorkomen en dat heeft voordelen voor de totale elektrische installatie. Door de ingebruikname van de accukluizen is de orde en netheid in de vestigingen van Pantar toegenomen. Geen wirwar van laders en snoeren op werkbanken meer, maar alles netjes en veilig opgeruimd. Dat komt de kwaliteit van het werk en de werksfeer ten goede. Bas van Breukelen is een blij man.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details