Platform voor de tuin- en groenprofessional
Water daar waar het hoort!

Water daar waar het hoort!

Teveel of te weinig water? Wildkamp levert de juiste producten. Van drainage tot regenwaterinfiltratie en systemen voor opslag & hergebruik.

Afvoeren van regenwater van daken, straten en bodem

Een hemelwaterafvoer moet voldoende capaciteit hebben, zodat er zelfs bij stortbuien geen overlast ontstaat. Op verzoek kan Wildkamp berekenen welke artikelen je het beste kunt gebruiken bij jouw project. Hierbij wordt er onder andere gekeken naar dakgotenhwa buizen en hulpstukken. Dakgoten en regenpijpen zijn er in verschillende diameters, kleuren, uitvoeringen en in pvc, zink, roodkoper en verzinkt staal. Waar nodig maakt Wildkamp jouw hemelwaterafvoer op maat

Regenwateropvangen en infiltreren

Regenwater niet langer afvoeren naar het riool, maar opvangen in de grond. Daar gaat het om bij regenwaterinfiltratie. Het regenwater wordt afgekoppeld van het riool en in de grond geïnfiltreerd en hergebruikt. Dus minder wateroverlast, duurzaam gebruik van water, efficiëntere waterverspreiding voor de tuin, kostenbesparing op drinkwater en ontlasting van het riool. 

Daarom hanteren steeds meer gemeentes een bergingseis binnen hun gemeente. Bij een bergingseis gaat het om het aantal millimeter van het regenwater dat valt, dat lokaal moet worden opgevangen om te infiltreren of hergebruiken. Door deze nieuwe wet- en regelgeving krijgen hoveniers steeds vaker te maken met complexe regenwaterinstallaties bij woningbouw en tuinaanleg. Meer weten over de bergingseis en hoeveel infiltratiekratten nodig zijn voor jouw project? Doe dan de infiltratieberekening.

Infiltreren kan zowel bovengronds als ondergronds:

  • Bovengronds: door verharde oppervlakte rondom een huis zoveel mogelijk te beperken. Dit kan door bijvoorbeeld gebruik te maken van gras, planten of grind.
  • Ondergronds met een infiltratiesysteem. Dit kan met infiltratiebuizen en/of -kratten. De handige Do It Yourself infiltratiekratten maken het mogelijk eenvoudig aan de slag te gaan met het infiltreren van regenwater.

Wildkamp levert wat nodig is, maar helpt ook bij een ontwerp of berekening. Met de juiste kennis, ervaring en tools helpen de kenners je graag op weg.

Regenwater hergebruiken

Eigenlijk zonde om niets met hemelwater te doen. Door regenwater af te koppelen en op te slaan kun je het hergebruiken. Goed voor de portemonnee én het milieu. Ga je aan de slag met een groot project? Wildkamp biedt oplossingen en systemen op maat zoals een zuiveringssysteemopslagsysteem en pompinstallatie. Hiermee kun je regenwater hergebruiken voor bijvoorbeeld het sproeien van tuinen, de wasmachine, het wassen van de auto of het doorspoelen van het toilet. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details