Platform voor de tuin- en groenprofessional
Allround accucombimotor | STIHL KMA 80 R 

Allround accucombimotor | STIHL KMA 80 R 

Veelzijdige helper voor ambitieuze tuiniers: de accucombimotor KMA 80 R van STIHL

Een allrounder nodig? De STIHL KMA 80 R accucombimotor is meer dan alleen maar een tuinmachine. Zodra je hem via de snelkoppeling op de beproefde STIHL combigereedschappen aansluit, effent de universele aandrijfeenheid het pad voor de meest uiteenlopende tuinklussen. Of het nu gaat om het reinigen van paden en terreinen, het losmaken van de grond, het trimmen van gras of het snoeien van heggen en bomen – de accucombimotor STIHL KMA 80 R kan het allemaal én nog veel meer. Hiervoor staan twaalf verschillende STIHL combigereedschappen ter beschikking, zoals een zeis, een hoogsnoeier of een heggensnoeier. Dankzij de geluidsarme werking heb je voor de meeste toepassingen geen gehoorbescherming nodig en zullen ook de buren de stille werking van de machine waarderen. En omdat de KMA 80 R zoveel afzonderlijke machines vervangt, zorgt hij ook voor opbergruimte en een duidelijk overzicht in de gereedschapsschuur of garage. De KMA 80 R is licht van gewicht, spaart de krachten van de gebruiker en is comfortabel te bedienen. Een ergonomische beugelhandgreep met zachte componenten zorgt voor een slipvaste grip en kan zonder gereedschap individueel worden ingesteld door middel van een snelspansysteem. De combimotor wordt aangedreven door een krachtige 36 V lithium-ion-accu van het STIHL AK systeem, die ook compatibel is met alle andere tuinmachines van het AK systeem. Voor de KMA 80 R bevelen we de AK 30 accu aan, die je gewoon in de accuschacht in de behuizing plaats. Zo garandeert de accu bovenop de energietoevoer ook een uitstekende balans.

De details in een oogopslag: 

 • Enorme toepassingsmogelijkheden 

De STIHL KMA 80 R accucombimotor is de allrounder voor privétuinen: via de praktische snelkoppeling kan je twaalf verschillende STIHL combigereedschappen aansluiten op de aandrijfeenheid. Zo verandert de STIHL KMA 80 R in een handomdraai in een zeis, een hoogsnoeier of een grondfrees. Dankzij deze veelzijdigheid is de accucombimotor van STIHL de absolute toeverlaat voor ambitieuze tuineigenaars. 

 • Prestaties in overeenstemming met de behoefte 

De STIHL KMA 80 R wordt aangedreven door een borstelloze, elektronisch gestuurde elektromotor (EC) die overtuigt door een uitstekend koppel. Het maximale toerental kan je in twee snelheidsniveaus aanpassen. De ECO-modus voor gemakkelijker werken in de tuin combineert een lagere snelheid met een langere werktijd. Niveau 2 maakt hoge snelheden mogelijk voor een maximale werkvoortgang. Bovendien kan je de snelheid traploos regelen tot de vooraf ingestelde limiet. 

 • Licht en eenvoudig aanpasbaar 

De KMA 80 R accucombimotor weegt inclusief accu slechts 4,7 kilogram en is bovendien perfect in balans, mede dankzij het draaibare ophangoog, dat ervoor zorgt dat de draagriem altijd goed aansluit. Voor een optimale werkhouding kan je ook de beugelhandgreep met snelspansysteem snel en zonder gereedschap langs de robuuste aluminium steel bewegen. Zo pas je het gereedschap aan de lichaamslengte van de gebruiker en de toepassing aan. Om ervoor te zorgen dat de STIHL KMA 80 R goed in de hand ligt, is de bedieningshandgreep bekleed met een duurzaam, zacht antislipmateriaal. 

 • Praktisch accusysteem 

Deze accumachine haalt zijn energie uit een lithium-ion-accu van 36 volt uit het STIHL AK systeem. Naast de combimotor omvat dit modulaire systeem nog machines voor de meest uiteenlopende toepassingen – van grasmaaiers en verticuteermachines tot heggenscharen en heggenscharen op steel, bladblazers, hoogsnoeiers en kettingzagen. Bovendien zijn er accu’s met verschillende energieniveaus en laders beschikbaar. Handig als je meer dan een machine bezit en de accu en lader dus voor verschillende toepassingen kan gebruiken. Voor de KMA 80 R bevelen we de AK 30 accu aan, maar je kan ook maximale prestaties behalen met de AK 20. De accu plaats je in de accuschacht in de behuizing en zorgt zo ook voor een uitstekende balans.  

De STIHL combigereedschappen in een oogopslag 

 • Zeis FS-KM met maaikop AutoCut C 26-2  Ideaal voor het onkruidvrij maken langs muren, omheiningen, heggen en wegranden 
 • Zeis FS-KM met grassnijblad GSB 230-2 Ideaal om weiden met taai gras snel te maaien 
 • Kantensnijder FCB-KM Voor perfecte gazonranden langs paden, opritten of bloemperken 
 • Hoogsnoeier HT-KM  Ideaal om zelfs hoge bomen comfortabel en precies te snoeien, veilig vanaf de grond 
 • Heggensnoeier HL-KM 0° Perfect voor de verzorging van hoge en brede heggen en vormsnoei 
 • Heggensnoeier HL-KM 145° De mesbalk is trapsgewijs instelbaar tot 145° voor hoge heggen en werk dicht bij de grond 
 • Struiksnoeier FH-KM 145°  De mesbalk is trapsgewijs instelbaar tot 145° – voor precies snoeien van struiken dicht bij de grond en voor trillingsvrij maaiwerk op plaatsen met weinig bewegingsruimte 
 • Grondfrees BF-KM  Ideaal voor het verluchten en cultiveren van de grond 
 • Bladblazer BG-KM Dankzij de intense blaaskracht worden paden en oppervlakken snel vrijgemaakt van vuil, bladeren en gemaaid gras 
 • Veegrol KW-KM  Met speciale rubberen lamellen voor snel en moeiteloos vegen van voetpaden en opritten 
 • Borstelrol KB-KM Stevige borstelharen verwijderen vuil zelfs uit diepe gleuven en voegen 
 • Onkruidknipper RG-KM Twee in tegengestelde richting draaiende messen om onkruid en gras slingerarm te verwijderen 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details