Platform voor de tuin- en groenprofessional
Beheer jouw groenprojecten met slimme software
Als groenvoorziener heb je te maken met veel verschillende processen. Met de oplossingen van Van Meijel Automatisering verlopen die processen efficiënt en optimaal.

Beheer jouw groenprojecten met slimme software

Van Meijel Automatisering is al jaren een begrip in de infra, bouw én aanverwante sectoren, zoals de groensector. Klanten als Weverling, Van der Tol en Donkergroen zien al hun bedrijfsprocessen samenkomen in het Metacom platform. “Van het maken van een goede calculatie, tot het proces van urenregistratie en facturatie”, zegt Hein Kleefstra, relatiemanager bij VanMeijel.

“Of het nou gaat om aanleg-/ontwikkelingsprojecten (bijvoorbeeld via een aanbesteding) of om onderhoudswerk, waarbij veel gewerkt wordt met raamovereenkomsten en beeldbestekken, wij snappen de behoeftes binnen de verschillende processen en zorgen dat die zo efficiënt mogelijk verlopen”, vervolgt Kleefstra.

Project staat centraal

Voor groenbedrijven geldt dat de processen binnen een project best complex en administratief veelomvattend kunnen zijn. “Gelukkig zijn daar goede oplossingen voor”, zegt Kleefstra. “Bij ons staat het project centraal. We leggen de focus op gebruiksgemak, faalkostenreductie en het verlichten van het administratieve werk binnen het project. Dat doen we door alle verschillende werkprocessen met elkaar te integreren in één systeem, waardoor resultaten inzichtelijk worden en bewaakt kunnen worden. Zo krijg je grip op je projecten en bedrijfsprocessen.”

Eenvoudig uren, gebruikte materialen en machines registreren op het project via de mobiele telefoon of tablet.

Procesoptimalisatie

Metacom, de ERP-oplossing van VanMeijel, biedt ondersteuning in de voorbereiding (werkvoorbereiding en calculatie), uitvoering én de financiële afhandeling. “De binnen- en buitendienst staan goed met elkaar in verbinding. Vanuit Metacom worden werkopdrachten vanuit de planning naar de mensen buiten gestuurd. De projectleiders en hoveniers in het veld ontvangen via de app op hun tablet of mobiele telefoon de werkopdracht met project specifieke informatie en documentatie voor zijn/haar ploeg voor die betreffende dag. De buitendienst kan via de app allerlei registraties van kosten zoals uren, gebruikte materialen en machines boeken. Foto’s en overige documentatie die op het project van toepassing zijn kunnen bijgevoegd worden. En de voorman/-vrouw kan inkoopfacturen fiatteren en aan het project koppelen. Dankzij geïntegreerde data uitwisseling komen alle projectkosten direct bij de administratie terecht. Niet alleen een enorme verlichting voor de administratie dus, maar ook essentieel voor een goede projectbewaking en tijdige facturatie”, volgens Kleefstra.

Maatpak op basis van de standaard

Kleefstra benadrukt dat er naast de standaardoplossingen ook specifieke oplossingen toegevoegd kunnen worden. “Denk bijvoorbeeld aan een offerte-tooling. Door die te integreren, kun je eenvoudig een mini-calculatie maken die in een offerte richting opdrachtgever kunt inzetten, of intern kunt gebruiken. Wat je wens ook is, wij zijn in staat om cloud oplossingen te bouwen die gekoppeld kunnen worden aan ons ERP-pakket Metacom”. Door intensief samen te werken met onze klanten in de groensector helpen we hen grip te krijgen op de bedrijfsprocessen en zo hun ambities voor de lange termijn te realiseren”, zegt Kleefstra tot slot.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details