Platform voor de tuin- en groenprofessional
‘Een natuurlijke uitstraling voor elk project’
Koersmix als wandelpad, Ontwerp: Angela’s Tuinen, Aanleg: Hooft Hoveniers

‘Een natuurlijke uitstraling voor elk project’

Duurzame, waterdoorlatende halfverharding in verschillende kleuren

Hoveniers staan voor een uitdaging in het creëren van tuinprojecten die in harmonie zijn met de natuurlijke omgeving. ”Met Koersmix wordt deze taak een stuk gemakkelijker”, vertelt accountmanager Jakob Baar van Koers. Dankzij het gebruiksvriendelijke materiaal en de eenvoudige toepassing kunnen hoveniers moeiteloos duurzaamheid en een natuurlijke uitstraling integreren in hun projecten. Of het nu gaat om het aanleggen van tuinpaden, opritten, boomspiegels of daktuinen, Koersmix biedt de oplossing voor elke duurzame tuin.

Koersmix als terras, Ontwerp: Tuinen van Thomas, Aanleg: Hooft Hoveniers

De halfverhardingen van Koers onderscheiden zich in de markt door hun samenstellingen, CO2-neutrale productiewijze en klimaatvriendelijke eigenschappen. Het toegevoegde bindmiddel zorgt voor een hoge draagkracht en een zelfherstellend vermogen, waardoor paden ook voor mindervaliden zeer comfortabel en goed begaanbaar zijn. 

Naast de milieuvriendelijke samenstelling, bieden de erosiebestendige producten ook uitstekende waterretentie, waardoor de behoefte aan irrigatie en waterbeheer wordt verminderd. Het materiaal neemt niet alleen water van bovenaf op, maar ook vocht uit de ondergrond. Dit zorgt ervoor dat het ook op zomerse dagen nog heerlijk vertoeven is in de tuin doordat het oppervlakte geen warmte opslaat. Dat is niet alleen prettig voor de bewoners, maar ook voor de groei van planten, bloemen en bomen. 

Verschillende kleuren

Koersmix is verkrijgbaar in verschillende natuurlijke kleuren. KoMex® is leverbaar in Rood, Geel, Naturel en Antraciet en de sterkere versie KoMex® BIO is standaard verkrijgbaar in de kleuren Antraciet en Naturel. Een Extra Waterdoorlatende versie van de KoMex is er in de kleur Naturel. DurEko-mix® en DurEko-mix® BIO zijn grijs gemêleerd. De hardere  KoTRec-variant is leverbaar in de kleuren Naturel en Antraciet. Dankzij de computergestuurde mengcentrale is de kwaliteit van de Koersmix altijd constant. Zo is er altijd  een 100% recyclebare halfverharding die zich prima laat combineren met de gebruikte materialen, de organische vormen en het toegepaste groen. 

Eenvoudig aan te brengen

De aanleg van Koersmix halfverharding is zeer eenvoudig, geeft Baar aan. “Na het uitgraven van het cunet kan de onderbaan worden aangelegd en kan de Koersmix daar op afschot overheen worden aangebracht en verdicht. Vaak kunnen ook bestaande grind- of schelpenpaden rechtstreeks worden overlaagd. Het resultaat is een comfortabel pad met een natuurlijke uitstraling dat bij alle weersomstandigheden goed begaanbaar blijft en niet smeert bij regen.”

Koers levert rechtstreeks aan hoveniers of via Terras & Trends. Koersmix halfverhardingen en vele andere bouw- en tuinbouwgrondstoffen zijn ook te bestellen in de webshop Koers.shop.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details