Platform voor de tuin- en groenprofessional
Eenvoudig tuinen ontwerpen in 3D
Met het garDsign platform kan de hovenier gemakkelijk zijn tuinontwerp visualiseren voor de klant.

Eenvoudig tuinen ontwerpen in 3D

Online tuinontwerp-platform steeds verder uitgebreid en verbeterd

Gebruiksgemak staat voorop bij het online platform garDsign, waarmee de hovenier eenvoudig uitgebreide tuinontwerpen maakt, ook in 3D. Daarom houdt het bedrijf zich continu bezig met de doorontwikkeling van het platform, onder andere op basis van feedback van gebruikers.

“Zo spraken we veel hoveniers op de Groene Sector-vakbeurs. We kregen van onze gebruikers een waardering van 8,7. Dat vonden we nog een wat te lage score”, lacht oprichter Teunis van de Pol van garDsign. “We vragen steeds door: wat mis je, wat zijn je wensen? Op basis van die feedback voegen we steeds zaken toe aan de software.” En dat kan van alles zijn. De afgelopen tijd werden bijvoorbeeld de printerinstellingen aangepast. Ook werd ervoor gezorgd dat bepaalde instellingen bewaard blijven, waardoor deze niet telkens opnieuw hoeven te worden toegevoegd. Alles om het de gebruiker zo makkelijk mogelijk te maken.

Luxe auto’s en meubilair

Van de Pol: “Er was ook vraag naar luxere automodellen bij de ontwerpelementen, zodat er bijvoorbeeld een luxe Tesla of BMW op de oprit geplaatst kan worden. Daarnaast voegden we modellen toe, gericht op het binneninterieur, zoals kasten, banken, tafels en stoelen. Daarmee kan de hovenier het ontwerp nog persoonlijker maken.”

Met het online platform garDsign kan de hovenier eenvoudig een tuinontwerp maken in 3D.

Met het garDsign platform kan de hovenier gemakkelijk zijn tuinontwerp visualiseren voor de klant. Ook kan hij kavelgegevens importeren vanuit een luchtfoto, wat zorgt voor minder meetwerk. Omdat het ontwerp makkelijk aan te passen is en de link direct met de klant gedeeld wordt, kan de hovenier sneller zakendoen. Van de Pol heeft de tool vanuit zijn achtergrond in het hoveniersvak zo opgezet dat hij aansluit op de praktijk. 

GarDsign groeit gestaag en wil nog verder groeien. “Maar hoveniers zijn al druk, dus die willen niet geconfronteerd worden met grote veranderingen. Daarom werken we nauw met hen samen, zodat we meteen kunnen acteren als we iets aanpassen wat een voor de gebruiker ongewenst effect heeft.”

Continu in gesprek met gebruikers

De tekentool wordt daarnaast zo veel mogelijk aangepast op wat gebruikelijk is in andere software, zoals de sneltoetscombinaties control-c (kopiëren) en control-v (plakken). Van de Pol: “Zo voegden we ook de instelling toe dat je met backspace elementen kon verwijderen. In de praktijk bleek dit niet handig: als de gebruiker een tekst wilde verwijderen, was ook het element weg. Dat was niet de bedoeling en daar zoeken we dan een oplossing voor. We willen het hele proces zo eenvoudig en gebruiksvriendelijk mogelijk aanbieden.”

Ontwerpen in 2D is ook mogelijk.

Het bedrijf stimuleert gebruikers actief om feedback te geven. Ook verschijnt er iedere maand een video waarin wordt uitgelegd wat er is toegevoegd aan het systeem en worden er online workshops georganiseerd. En loopt een gebruiker ergens tegenaan, dan wordt er een call ingepland om te achterhalen waar dat door komt. “We koppelen daarna ook terug wat we met deze informatie denken te kunnen en wanneer we dat kunnen implementeren. Soms al binnen een uur, andere dingen kosten meer tijd.” Zo blijft garDsign continu in beweging. De vakbeurs leverde een groep nieuwe gebruikers op, die naar de software kijken met een andere blik. Ook daar komt weer goede feedback uit voort. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details