Platform voor de tuin- en groenprofessional
Houtverwerkingsmachines voor het grote werk
Model EC 640 tracks.

Houtverwerkingsmachines voor het grote werk

Europe Forestry levert een complete lijn Europe Chippers, Europe Grinders, Europe Shredders en Europe Debarkers. In de eigen productielocaties produceert het bedrijf machines van 14 tot 1000 pk die hout kunnen verwerken met een diameter van 14 tot 1000 mm. ‘Ons motto blijft: ‘no stops in the pipe.’

Europe Shredden in lijn met Europe Grinder.

Een mooi voorbeeld van een veelzijdige machine is de Europe Shredder ES680. “Deze machines kunnen werkelijk alle soorten hout en afval verwerken zodat het hergebruikt kan worden”, vertelt eigenaar Jan Veurink van Europe Forestry. “Ze verwerken onder meer tophout uit boomkronen, boomstobben, recyclinghout en afvalhout van de industrie. Maar ze zijn ook te gebruiken voor railway sleepers, huishoudvuil, rubber banden, papierafval en plastic afval. Ook in deze machine gebruiken we onze eigen Europe Controllers om de rotoren aan te sturen, de capaciteit te maximaliseren en voor het uitlezen van alle parameters van de motor en de hydrauliek.”

Constant chip

De gebruikte software ontwikkelde Europe Forestry samen met Kramp. De Europe Controllers kunnen alle parameters van de diesel- of elektromotoren uitlezen. “Als de computer ziet dat de motor het zwaar krijgt, dan gaat de invoersnelheid direct omlaag en gaat de drum langzamer lopen, zodat de chipgrootte constant blijft. We noemen dit ‘constant chip’. Andersom kan ook: als de motoren het makkelijk hebben, kan de Europe Controller de invoersnelheid en de drumsnelheid opvoeren en de capaciteit verhogen. Ons motto blijft altijd: ‘no stops in the pipe’.”

De modellen EC 640 en EC 1060.

Non-stop elektrisch chippen

Uiteraard speelt ook Europe Forestry in op de ontwikkelingen op het gebied van elektrische machines, al is er bij professionele gebruikers twijfel. Veurink: “Onze elektrische modellen versnipperaars staan volop in de belangstelling. Samen met Deutz onderzoeken we of het mogelijk is dat een professionele gebruiker hiermee een volledige werkdag kan werken, zonder op te laden. Mocht tussentijds opladen wel nodig zijn, dan wil Deutz een volledig accupakket beschikbaar hebben, waarmee opnieuw vier uur lang non-stop gechipt kan worden.”

De Europe Controllers kunnen alle parameters van de diesel- of elektromotore uitlezen.

Wereldwijd

Europe Forestry is al 23 jaar actief in heel Europa , Azië en de VS en verlegt nu de focus naar het leveren van grote aantallen. “Onze afnemers zijn grote klanten als Titan en Okada Aiyon en Palms/Ferrel/Farmi uit de Baltische staten. Titan is bijvoorbeeld de grootste Case IH-dealer ter wereld. Zij hebben meer dan honderdvijftig dealerbedrijven in Europa en ook nog eens honderdvijftig in Amerika. Deze club heeft besloten om naast landbouw ook renewable energy tot een speerpunt te maken. Europe Forestry levert alle machines voor chipping, grinding en shredding. Akada Aiyon is een wereldspeler op gebied van recycling en Palms/Ferrel/Farmi is fabrikant van kranen, kiepers en kleine hakselaars. Wij hebben met deze fabrikant een intensieve samenwerking  voor de levering van alle chippers voor hout met een diameter van meer dan 40 cm. Wij zijn er trots op dat we als Nederlands bedrijf onze stempel mogen drukken op het maken van een betere wereld. We proberen hout langer in de keten te houden, fossiele brandstoffen te vervangen door biobrandstoffen en we zien afval niet als een product dat gedumpt moet worden, maar als grondstof voor nieuwe producten. Wij hebben een luisterend oor voor al onze klanten waar bij onze ‘no nonsense’ aanpak garantstaat voor wederzijds voordeel voor beide partijen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details