Platform voor de tuin- en groenprofessional
Krachtig, dynamisch accuplatform
De nieuwe accuverticuteerder.

Krachtig, dynamisch accuplatform

Nieuwe accuverticuteermachine en schoffel

In de stand van Makita op de Groene Sector Vakbeurs ligt de nadruk op het slimme en dynamische accuplatform XGT (40V en 2x40V). Het platform is ontwikkeld voor toepassingen die veel vermogen vragen en er werken inmiddels al 200 machines op. ‘Gebruikers zijn onder de indruk van de kracht en het vermogen.’

Makita levert de groenprofessional oplossingen om elektrisch te kunnen werken.

Recent werd het XGT-assortiment nog uitgebreid met een accuverticuteermachine en een schoffel. Arjen Peeters, Supervisor OPE & Business Development bij Makita: “Deze schoffel is voorzien van een antivibratiesysteem, waardoor je er arbotechnisch een hele werkdag achter elkaar mee mag werken. Onder het motto ‘maximaal presteren op accu’ blijven we het XGT-platform continu uitbreiden. Zo zijn er al machines voor bouw, industrie, tuin en park en de schoonmaaksector. Daarnaast zijn we ook bezig met machines voor de infrasector, zoals tools voor de wegenbouw en voor de aanleg en het onderhoud van het spoor. Voor de tuin- en parksector is er al een uitgebreid programma aan XGT-kettingzagen, -bosmaaiers, -bladblazers, -grasmaaiers, -grondboren, -heggenscharen en meer.”

Er zijn verschillende laadoplossingen beschikbaar.

Nog makkelijker opladen

Afgelopen zomer introduceerde Makita een aantal oplossingen om het opladen van de accu’s makkelijker te maken, zoals een mobiel laadstation. “Ook is er een omvormer in onze bekende blauwe koffer. Daarop kan de rugaccu PDC1200 geklikt worden, waardoor je met een snellader de accu’s kunt laden in het veld. Gebruikers zijn erg onder de indruk van de kracht en het vermogen van de machines. De prestaties zijn dan ook gelijk aan die van machines op brandstof en in sommige gevallen zelfs nog beter.” 

Het slimme en dynamische accuplatform van Makita.

Slim en dynamisch accuplatform

XGT is een slim accuplatform. Om optimaal te kunnen werken, communiceert de accu digitaal met de machine. De machine herkent het model accu en reageert direct op de status hiervan. “Daardoor kun je met deze accu’s dus niet alleen langer werken, maar neemt ook het vermogen toe, tot zo’n 130%.” Makita programmeert de controllers voor elke type machine op maat, zodat deze altijd werkt op een optimaal vermogen. De robuuste constructie, bescherming tegen stof en het spatwaterbestendige ontwerp maken XGT een zeer betrouwbaar en dynamisch platform. “Het ideale platform voor de professional die meerdere, krachtige Makita accumachines gebruikt.”

Uitbreidingen LXT-platform

Naast het XGT-platform krijgt uiteraard ook het 18 V LXT-platform een plek in de stand op de Groene Sector Vakbeurs. “Dit platform breiden we steeds verder uit, zowel met nieuwe machines als met updates van bestaande machines. Inmiddels werken er al meer dan 350 machines op dit platform.” 

Peeters heeft hoge verwachtingen van de beurs en hoopt veel eindgebruikers te spreken. “Zo kunnen we goed laten zien wat Makita allemaal doet en hoe wij klaar zijn voor de toekomst. We hebben inmiddels wel bewezen dat elektrificatie in de groensector gewoon mogelijk is.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details