Platform voor de tuin- en groenprofessional
Maximaal presteren op accu

Maximaal presteren op accu

Genoeg kracht voor het zwaardere maaiwerk

Makita breidt het assortiment machines op het accuplatform XGT (40V- en 2x40V) uit met enkele professionele accugrasmaaiers voor grote gazons. “Met een XGT accu kun je niet alleen langer werken, ook kan het vermogen worden opgeschroefd tot wel 130 procent.”

Het nieuwe accuplatform wordt zeer goed ontvangen door de markt, vertelt Arjen Peeters, product/accountmanager tuin- en parkmachines bij Makita. Nieuwe machines worden direct uitgezet bij testers in de markt. “Deze gebruikers die er als één van de eerste mee testen, zijn onder de indruk van de kracht en het vermogen van de machines. De prestaties van deze machines zijn gelijk aan die van machines op brandstof en in sommige gevallen zelfs nog beter.” Dat komt doordat XGT een dynamisch accuplatform is: de accu communiceert digitaal met de machine om optimaal te kunnen werken. De machine herkent het model accu en reageert direct op de status hiervan. Vervolgens wordt de stroomtoevoer naar de machine geoptimaliseerd om de machine beter te laten presteren en de accu-belasting geminimaliseerd. “Met deze XGT accu’s kun je dus niet alleen langer werken, maar hij schroeft ook het vermogen op naar zo’n 130 procent. We programmeren de controllers voor elke type machine op maat, zodat de machine altijd werkt met een optimaal vermogen.” 

Startset met twee 5,0 Ah accu’s (BL4050F) en snellader (DC40RB). Geleverd in inlay (835W98-4) in Mbox3 (821551-8)

XGT-grasmaaiers

Veel groenvoorzieners maaien het gras bij hun klanten. Daar hebben zij een krachtige grasmaaier voor nodig. Onlangs introduceerde Makita twee nieuwe grasmaaiers op het XGT-platform: de Lawnmower-modellen LM001GT201 (maaibreedte 48 cm) of LM002GT201 (maaibreedte 53 cm). De maaiers hebben een robuust stalen maaidek en zijn geschikt voor gazons tot respectievelijk 2.000 m2 en 2.200 m2. Voor langer doorwerken, kan de maaier automatisch omschakelen naar een tweede accu. Peeters: “Afhankelijk van de staat van het gras kan er met één accu een half uur tot anderhalf uur gemaaid worden. De accu’s zijn snel op te laden en snel weer klaar voor gebruik. Daarnaast zijn de maaiers standaard uitgerust met een mulchplug. Er kan dus gekozen worden om het gras te laten liggen, op te vangen of te mulchen. Deze maaiers zijn bedoeld voor professionele gebruikers of particulieren met een groot gazon.” Zowel de LM001GT201 als de LM002GT201 is voorzien van een sterke, borstelloze outer-rotor motor voor een hoog constant vermogen. De wielen zijn in hoogte verstelbaar tussen de 20 en 100 mm en de maaiers hebben een acculadings-waarschuwingssysteem. 

Steeds breder assortiment

De slogan van het XGT-platform is: maximaal presteren op accu. Inmiddels werken er zo’n 150 machines op de 40V accu’s en daar komen er de komende anderhalf jaar nog eens meer dan honderd bij. Voor tuin en park gaat het onder andere om kettingzagen, bosmaaiers, bladblazers en heggenscharen. Daarnaast zijn er ook verschillende machines voor zwaardere klussen in de bouw, industrie en schoonmaak. De robuuste constructie, bescherming tegen stof en het spatwaterbestendige ontwerp maken XGT een zeer betrouwbaar en dynamisch platform. “XGT is het ideale platform voor de professional die meerdere, krachtige Makita accumachines gebruikt.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details