Platform voor de tuin- en groenprofessional
‘Meer groen is meer geld’ 

‘Meer groen is meer geld’ 

Een groene werkomgeving draagt bij aan welzijn

Je hebt een pand op een bedrijventerrein. Saai. Ja, nee, niet jouw pand en zeker niet je bedrijf: maar het terrein is meestal wel saai. Je houdt van je mensen, je zorgt goed voor ze en heb je daarbij wel eens gedacht aan hoe fijn het is om op dat bedrijventerrein te werken?  We komen zo terug op hoe meer groen op jouw bedrijventerrein zorgt voor meer geld, omzet en werkplezier, maar eerst stellen we ons even voor.

Wij zijn Stichting Greendustry. Mooie groene gevels, groene daken en een fijne groene omgeving om in de lunchpauze in te wandelen. Daar zijn wij verantwoordelijk voor. Wij zorgen daarvoor. We houden van groen. We begrijpen dat je als ondernemer geïnteresseerd bent in winst maken en we weten ook dat jij snapt dat je daardoor productieve en blije mensen wilt.  En daar kan groen, veel groen, op jouw bedrijventerrein bij helpen. Zo zorgt groen voor geld. Even wat data voor je.  

Met groene omgeving en daken:  

– Gemiddeld 20% minder ziekteverzuim

– 15% hogere productiviteit  

– Besparen op energie 

– 4-15% meerwaarde van vastgoed  

Daarnaast weet je dat er op bedrijventerreinen weinig biodiversiteit is, maar veel hittestress en wateroverlast.  

Samenwerkingen met gemeenten zorgt voor nog meer groen om je pand.

Er zijn straten op bedrijventerreinen waar werknemers na een flinke regenbui meer kans hebben om met de kano thuis te komen dan met de auto. En tot slot is het in een moeilijke arbeidsmarkt ook zo dat je zo aantrekkelijk mogelijk wilt zijn: welkom bij jouw bedrijf met een fijne, groene omgeving. Daar wil je graag werken.  

Hoe heb jij over een paar maanden een groene omgeving? We gaan je hier niet het hele proces uitleggen, maar een paar stappen laten we je vast weten:  

We komen bij je langs en laten je zien wat er allemaal mogelijk is en zijn benieuwd naar wat jij wilt. Sommige ondernemers willen best drie parkeerplaatsen opgeven, andere niet. Misschien had je al ideeën voor groen op het dak. We horen het graag en geven natuurlijk suggesties. 

Ontwerpen.  

We starten met een schetsontwerp. Hierop volgt een definitief ontwerp met alle beplanting per vierkante decimeter. Tot in detail dus en ideaal voor het opvragen van offertes. Jij kiest zelf welke hovenier je gaat helpen met het inrichten van de groene omgeving. Wij hebben een netwerk waar je uiteraard uit kunt putten.

Voor en na impressie van openbare ruimte en gebouw in Arnhem.

Wij regelen al het contact en alle afspraken met de aannemers en/of hoveniers. We zorgen dat het prachtig wordt aangelegd en dat het onderhoud wordt geregeld.  

Waarom je met ons zou werken en niet direct met een hovenier? We zijn een stichting en daarom kunnen we een lage prijs voor onze ontwerpen vragen. We hebben geen dubbele agenda en we gaan voor een onafhankelijk advies, zodat jij voor de beste prijs, met de beste hovenier je groene omgeving krijgt. En we zorgen dat het er mooi uit blijft zien, want we zorgen voor ontwerpen die makkelijk bij te houden zijn. Zodat je niet elke vrijdag zelf met een schoffel buiten staat.

Interesse? Bekijk onze website daar zie je helder in beeld hoe mooi bedrijventerreinen eigenlijk kunnen zijn. Meer weten? Bel 0648787535 of mail naar info@greendustry.nl en de eerste stap is gezet.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details