Platform voor de tuin- en groenprofessional
Perfecte harmonie van cortenstaal en bamboe
Op het dak van het duurzaamste Van der Valk hotel realiseerde Farwick een groene daktuin waarbij verschillende maatwerkproducten van FURNS gebruikt zijn.

Perfecte harmonie van cortenstaal en bamboe

Verblijfsdak op duurzaamste Van der Valk hotel

Van de beplanting tot aan de vlonderpartij, van de enorme watertafel tot aan de zitelementen, alles klopt op het dak van het meest duurzame Van der Valk hotel van Nederland. Een daktuin met zowel duurzame als esthetische klasse in Deventer. Het ontwerp is een samenwerking tussen Menno Boer en Farwick Groenspecialisten. Voor de materialisatie heeft FURNS Straatmeubilair in samenwerking met Awood BV geadviseerd om te kiezen voor cortenstaal en Bamboo X-treme van leverancier Moso. 

In samenwerking met ontwerper Menno Boer heeft Farwick Groenspecialisten een voorstel uitgewerkt voor een daktuin op de tweede verdieping van het nieuwste hotel van Van der Valk Exclusief in Deventer. Op het dak van het duurzaamste hotel in de keten realiseerde Farwick vervolgens de groene daktuin met de materialen uit het zogenaamde Verblijfsdaksysteem van dakbegroener Optigrün en verschillende elementen van FURNS, en Awood.

Een grote vlonder wordt omsloten door borders met heesters en vaste planten.

Het Bamboo X-treme is gebruikt als vlonderplank en als meubelbalk in de zitelementen. Het project is ondertussen mooi vergrijsd en behoudt toch zijn natuurlijke warmte, wat perfect combineert met het cortenstaal. Alle cortenstalen elementen zijn als voorbereide koppelbare keerwanden op het dak gehesen en door de specialisten van Farwick op hun plek gezet.

Op het dak staan onder andere prefab conische en cirkelvormige plantenbakken van cortenstaal, maar ook een sfeervolle watertafel van cortenstaal, uitgerust met een fontein en led-verlichting. De watertafels van FURNS zijn bijzondere elementen die met hun ronde vormen de daktuin extra sfeervol en dynamisch maken. Het cortenstaal past perfect tussen het groen.

Grote plantenbakken met bomen en meerstammige solitaire struiken geven de daktuin een bijzonder karakter.

Ontspannen

Vanuit de hotelkamers is de daktuin vooral een ‘kijktuin’, die zowel overdag als ’s avonds laat aantrekkelijk is om naar te kijken. Maar daarnaast kan de daktuin ook bezocht worden door gasten of een besloten gezelschap; de bezoekers hebben dan een fantastisch uitzicht op de oude Hanzestad Deventer. Een grote vlonder wordt omsloten door borders met heesters en vaste planten. Grote plantenbakken met bomen en meerstammige solitaire struiken geven de daktuin een bijzonder karakter en veel ruimte om te ontspannen.

De watertafel van cortenstaal past perfect tussen het groen.

Gewichtsbesparing

De prefab elementen van FURNS en Awood zijn uitermate geschikt voor daktuinen vanwege hun geringe gewicht. Een groot voordeel van de door FURNS gebruikte materialen – veelal cortenstaal, aluminium en bamboe – is dat ze aanzienlijk lichter zijn dan beton. Naast de enorme gewichtsbesparing en dus constructieve besparing aan het gebouw, kan FURNS ook zorgen voor een aanzienlijke tijdsbesparing. Het plaatsen van een prefab plantenbak gaat niet alleen veel sneller, maar is ook veel eenvoudiger. Denk aan het stellen van profielen, voegen en funderen. Grotere daktuinen vereisen veel maatwerk. Een stalen element wordt bij FURNS volledig uitgetekend in 3D en 2D. Deze tekeningen worden voor de opdrachtgever gebruikt, maar ook voor het personeel in de werkplaats. Het tekenproces is volledig geautomatiseerd, van lassamenstelling tot 3D-bestand. Dankzij de eenvoudige boutconstructie zijn de elementen makkelijk met elkaar te combineren. 

Duurzaam

Cortenstaal is een duurzaam materiaal dat weinig onderhoud vergt en goed bestand is tegen vandalisme. Het is oorspronkelijk ontwikkeld voor de bruggen- en scheepsbouw. Bovendien is cortenstaal een legering zonder chemische conserveringsmiddelen, wat het uiterst geschikt maakt voor recycling. Maar liefst dertig procent van de plantenbakken en borders die FURNS produceert, wordt vervaardigd uit gerecycled schroot. 

Naast op maat gemaakte oplossingen heeft FURNS ook een groot assortiment van standaardproducten op voorraad die naadloos met elkaar kunnen worden gecombineerd.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details