Platform voor de tuin- en groenprofessional
Praktische werktuigendrager op rupsbanden
De Cingo met maaibalk.

Praktische werktuigendrager op rupsbanden

Nu ook elektrisch

De praktische werktuigendrager Cingo van het Italiaanse merk Merlo heeft verschillende accessoires voor het versnipperen van takken en het verplaatsen van snoeihout. Ook is er inmiddels een elektrische variant van de Cingo beschikbaar. De Lille is exclusieve importeur van Merlo in de Benelux.

Marketing and communications officer Thuline Wiels van De Lille: “De Cingo is een universele, praktische werktuigendrager op rupsbanden. Er zijn acht basismodellen met veel verschillende accessoires voor uiteenlopende werkzaamheden. De maaibalk/bermmaaier bijvoorbeeld, is ideaal om takjes, stengels en kleine struiken te verhakselen en om oevers en paden schoon te maken.”

Deze maaibalk is compatibel met het snelkoppelingssysteem en geschikt voor twee modellen: M8.3EVO (werkbreedte voor deze machine is 800 mm) en M12.3EVO (werkbreedte voor deze machine is 1.000 mm). Daarnaast levert De Lille voor de Cingo ook de boslier/lier met laadplatform. Deze lier is compatibel met model M12.3EVO en heeft een trekkracht van 1.500 kg. De combinatie van een krachtig hydraulisch treksysteem met een veelzijdige transportmethode maakt dit systeem zeer geschikt voor bosbouw.

De Cingo met boslier.

Duurzaam en financieel aantrekkelijk

Inmiddels is er ook een elektrische variant van de Cingo beschikbaar. Dit model draagt de naam M600TD-e en heeft een capaciteit van 600 kg. Deze elektrische Cingo is compatibel met vier accessoires: dumperbak, dumper met zelfladende bak, dumper groot volume met afsluitklep en de zelfladende dumper groot volume met afsluitklep. Wiels: “Het elektrische model werkt net zo goed als de andere modellen. De 100% elektrische lithiumbatterij van 48V/7500 Wh heeft tot vier uur autonomie om te werken en kan in maximaal drie uur volledig herladen worden. Naast het duurzame aspect van elektrische machines zonder uitstoot, maken verschillende subsidies de aanschaf ook financieel aantrekkelijker.”

Stabiel en met een goede grip

Door het lage zwaartepunt hebben de Cingo-voertuigen een maximale stabiliteit op hellingen, terwijl hun rupsbanden een lagere bodemdruk en een betere grip op vervormd en onregelmatig terrein mogelijk maken. De veelzijdigheid en multifunctionaliteit van het Cingo-systeem zijn uniek: het gepatenteerde snelkoppelingssysteem maakt het gebruik van veel verschillende aanbouwdelen mogelijk. “In de online configurator op www.cingo.nl kan de hovenier zelf kijken welke werkzaamheden hij ermee wil kunnen verrichten en het gepaste basismodel kiezen. Na het aanvinken van de benodigde opties en/of accessoires, kan er een offerte aangevraagd worden bij één van de officiële Nederlandse Merlo-distributeurs.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details