Platform voor de tuin- en groenprofessional
Praktische werktuigendrager voor de groenprofessional
Het voertuig is te gebruiken voor uiteenlopende werkzaamheden.

Praktische werktuigendrager voor de groenprofessional

Elektrische variant eind 2023 beschikbaar

Professionele groenvoorzieners verrichten een keur aan verschillende werkzaamheden. Daarom is het handig als zij kunnen beschikken over een praktische werktuigendrager. De Cingo van het Italiaanse merk Merlo biedt vele voordelen en mogelijkheden.

Het lage zwaartepunt van de Cingo werktuigendragers garandeert een maximale stabiliteit op hellingen, terwijl hun rupsbanden een lagere bodemdruk en een betere grip op vervormd en onregelmatig terrein mogelijk maken. De veelzijdigheid en multifunctionaliteit van het Cingo-systeem worden geroemd: het gepatenteerde snelkoppelingssysteem maakt het gebruik van talrijke verschillende aanbouwdelen mogelijk. Binnenkort komt er ook een elektrische uitvoering van de Cingo op de markt.

Multifunctioneel

De Lille is exclusieve importeur van Merlo in de Benelux. Marketing and communications officer Thuline Wiels van De Lille: “De Cingo is een universele, praktische werktuigendrager op rupsbanden. Hij is te gebruiken als bijvoorbeeld bakwagen, graafmachine of sneeuwruimer. Er zijn zeven basismodellen met veel verschillende accessoires voor uiteenlopende werkzaamheden. Zo is er voor de hovenier bijvoorbeeld een specifieke drager om veel takken te kunnen dragen en kunnen zij er graafwerkzaamheden mee verrichten.” 

De multifunctionele Cingo’s met tandwielmotoren M8.3EVO en M12.3EVO zijn bijvoorbeeld leverbaar met verschillende soorten kipbakken, een voorblad met hydraulisch richten, een maaibalk voor struiken, gras en stengels, een hakselaar of een grondboor. Maar ook met een graafbak en een minigraafmachine met beschermkap en bak. Kortom: voor elke hoveniersklus het juiste hulpmiddel.

Online configurator

“In de online configurator op www.cingo.nl kan de hovenier zelf kijken welke werkzaamheden hij ermee wil kunnen verrichten en het gepaste basismodel kiezen. Na het aanvinken van de benodigde opties en/of accessoires, kan er een offerte aangevraagd worden bij één van de officiële Nederlandse Merlo-distributeurs.” 

De elektrisch aangedreven Cingo is vanaf eind 2023 leverbaar.

Elektrische modellen

Merlo ontwikkelde inmiddels ook elektrische versies van de Cingo. Het eerste prototype is klaar en vanaf eind dit jaar zijn deze rupsdumpers beschikbaar.  De eerste elektrische Cingo – het model M600TD-e – zal een capaciteit van 600kg hebben en is te combineren met een dumper body, een dumper met zelfladende bak, een kiplaadbak met neerklapbare zijwanden en een hooguitkip dumper bak. 

Wiels heeft hoge verwachtingen van de elektrische Cingo-lijn. “Ze werken net zo goed als de andere modellen. De lithiumbatterij van 48V/7500 Wh heeft tot vier uur autonomie om te werken en kan in maximaal drie uur volledig herladen worden. Naast het duurzame aspect van elektrische machines zonder uitstoot, kunnen ook subsidies de aanschaf aantrekkelijk maken. Zeker in Nederland zijn er subsidiemogelijkheden voor elektrische machines met lithiumbatterijen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details