Platform voor de tuin- en groenprofessional
Samen op pad met duurzame secundaire bouwgrondstoffen
Het materiaal biedt een natuurlijke uitstraling.

Samen op pad met duurzame secundaire bouwgrondstoffen

Vraag naar circulaire verhardingen neemt toe

Secundaire bouwgrondstoffen zijn zeer geschikt voor allerlei duurzame wegenbouwprojecten. Edward de Jong, directeur bij Pelt & Hooykaas Groep, vertelt over de samenwerking als producent met leverancier De Hoop Bouwgrondstoffen en hun succesvolle product BGSPad.

BGSPad geschikt voor wandelpaden.

De Hoop Bouwgrondstoffen is leverancier van allerlei grondstoffen voor beton, asfalt en de bouw van allerlei wegen. Samen met hun zusterbedrijf Pelt & Hooykaas richten ze zich op duurzame, circulaire bouw. Edward vertelt over de succesvolle samenwerking: “Sinds 1994 werken de Hoop Bouwgrondstoffen en Pelt & Hooykaas intensief samen. De laatste jaren is dit alleen nog maar meer geworden. De Hoop heeft een groot netwerk en wij hebben de productkennis in huis. Dat vormt een mooie combinatie.”

Duurzame bouwgrondstoffen

De Hoop Bouwgrondstoffen levert verschillende halfverhardingen die Pelt & Hooykaas produceert. Edward vertelt: “Wij houden ons bij Pelt & Hooykaas voornamelijk bezig met halfverhardingen, zoals BGSPad. De duurzame grondstoffen voor de verhardingen zorgen voor een groot draagvlak. Dit maakt het geschikt om over te lopen, fietsen en bijvoorbeeld licht motorisch verkeer.”

Een perfecte halfverharding voor elk project

Duurzaamheid is een grote factor in de ontwikkeling van de producten. “Je kan heel lang gebruik maken van de materialen zonder extra onderhoud. Het eindproduct heeft daarbij lage milieukosten. De MKI waarde is 30 cent per ton, wat het voor een aannemer ook interessant maakt”, legt Edward uit.

BGSPad

De interesse in de circulaire bouwgrondstoffen neemt steeds meer toe, en terecht. Edward vertelt: “Veel gemeentes gebruiken bijvoorbeeld ons product BGSPad, omdat het een natuurlijke uitstraling creëert voor parken, bossen en natuurgebieden. Het is een perfecte halfverharding voor elk project. Het materiaal is niet alleen slijtvast, maar het biedt onkruid ook geen kans. Daarnaast is het product 100% gerecycled. Je kunt het bijvoorbeeld afstrooien met schelpen voor een nog mooiere uitstraling.” 

De Hoop Bouwgrondstoffen biedt BGSPad aan evenals de andere producten die Pelt & Hooykaas produceert. Edward licht dat toe: “Bij Pelt & Hooykaas IJmuiden in Velsen Noord produceren we BGSPad, Duo-mix en LD-mix. Onze producten zijn dan ook onderhoudsvriendelijk en eenvoudig aan te leggen.”

De aanleg van het BGSPad

Eén van de grote voordelen van BGSPad is dat het door de samenstelling niet verpapt en tegelijkertijd heeft het een zelfreparerend vermogen. Edward legt uit waar je op moet letten bij de aanleg van het BGSPad: “Bij de aanleg is het belangrijk dat je op het vochtgehalte let en de manier van verdichting. Als je het depot gelijkmatig natmaakt met een kraan, shovel of door het in een mengbak te mengen, kun je het met een asfaltspreidmachine in het cunet verwerken. Na het aanbrengen, moet je het BGSPad egaal verdichten met een wals.” 

BGSPad geeft een mooie uitstraling.

Blijven vernieuwen

De samenwerking tussen De Hoop Bouwgrondstoffen en Pelt & Hooykaas levert mooie producten op, zoals dus het BGSPad. Daarnaast blijven de bedrijven vernieuwen. “Het mooie aan onze producten is dat we ze in Nederland produceren en samenstellen, en dat brengt alle goede eigenschappen van onze producten samen. We blijven dan ook bezig met vernieuwen en het ontwikkelen van nieuwe producten.” 

Op de vraag wat we in te toekomst van De Hoop Bouwgrondstoffen en Pelt & en Hooykaas kunnen verwachten antwoord Edward lachend: “Daar kan ik nu nog niet iets over zeggen. Als je me volgend jaar weer interviewt laat ik het weten.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details