Platform voor de tuin- en groenprofessional
Tot negen uur werken met een extra accupakket
De volledig elektrische tractors van Knegt Quality Tractors Europe kunnen inmiddels worden aangesloten op een extra accupakket.

Tot negen uur werken met een extra accupakket

Prijswinnende elektrische tractors van Nederlandse bodem

Knegt Quality Tractors ontwikkelde een volledig elektrische tractor. Die doet qua prestaties niet onder voor dieselmodellen, aldus Jeroen van Eerd. Hij richtte het bedrijf twintig jaar geleden op. “Ik had zelf een tractor nodig en schrok ervan hoe schaars en duur zelfs gebruikte tractors waren. Ik besloot om in Azië het aanbod van verschillende fabrikanten te bekijken. Vervolgens liet ik tractoronderdelen naar Nederland verschepen en ben ik zelf gaan bouwen.”

De tractors worden compleet en naar wens geleverd: met of zonder cabine of met een halfcabine.

Na de verkoop van de eerste tractors, bleef Van Eerd zijn modellen verder doorontwikkelen en verbeteren. Al snel groeide het bedrijf uit naar een onderneming met tien medewerkers die zo’n tweehonderd tractors per jaar levert. Van Eerd: “De belangrijkste onderscheidende factor is onze goede prijs/kwaliteitverhouding. De machines zitten daarbij eenvoudig in elkaar en zijn, zo nodig, met minimaal gereedschap te repareren. We hebben alle lagers en keringen in de hele tractor teruggebracht naar een gestandaardiseerde maat. Voordeel daarvan is dat iedere leverancier die op voorraad heeft en je dus nooit misgrijpt.” Knegt levert de tractors zelf rechtstreeks aan eindgebruikers, maar beschikt ook over een wereldwijd dealernetwerk.    

Elektrische tractor

Inmiddels bestaat het assortiment van Knegt uit dieselmodellen en twee elektrische modellen (45pk en 55pk). Voor dit concept ontving Van Eerd eerder al een innovatieprijs. De elektrische tractors zijn emissievrij, geven geen geluidsoverlast en hebben lage onderhoudskosten. Met de elektromotoren met gescheiden hydrauliek en aandrijving, is de belasting goed af te stemmen op elk type werk. Daarbij hebben de tractors een hoog vermogen. Van Eerd: “Ze doen qua prestaties niet onder voor onze dieselmodellen. Alleen de motor is vervangen door een batterij.” Hij bedacht, ontwikkelde en produceert de tractor zelf in Veldhoven.  

Continu doorontwikkelen

De elektrische tractors zijn zeer geschikt voor het onderhoud van golfbanen en sportvelden, maar ook voor bijvoorbeeld werk in kassen. Ze worden compleet en naar wens geleverd: met of zonder cabine of met een halfcabine. Ook zaken als geluidsisolatie en verwarming ontbreken niet. 

En Van Eerd blijft verder ontwikkelen. Zo is er nu de mogelijkheid een extra accupakket op de tractor te zetten: Kan in de fronthef of in de achterhef. “Na drie uur werken is de eerste accu leeg, leg je die aan de lader en werk je verder met de accu in de tractor. Als die leeg is, is de eerste weer klaar voor gebruik.” En hier stopt het niet. De ondernemer wil  graag nòg een elektrisch model ontwikkelen, een maatje groter dan de huidige. Vooralsnog komt hij hier vanwege de grote vraag naar elektrische tractors echter niet aan toe, dus dat blijft nog even toekomstmuziek.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details