Platform voor de tuin- en groenprofessional
Tuin en park, industrie, (wegen)bouw en schoonmaak
1400 Watt continue vermogen.

Tuin en park, industrie, (wegen)bouw en schoonmaak

Accuplatform voor vele toepassingen

Het accuplatform XGT (40V en 2x40V) van Makita is geschikt voor steeds meer toepassingen. De accu’s passen momenteel op ongeveer honderdvijftig machines en daar komen er het komend jaar nog eens honderd bij. ‘Gebruikers zijn onder de indruk van de kracht en het vermogen van de machines.’

Arjen Peeters, product/accountmanager tuin- en parkmachines bij Makita: “Onder het motto ‘maximaal presteren op accu’ blijven we continu uitbreiden. Zo zijn er al machines voor bouw, industrie, tuin en park en de schoonmaaksector. Daarnaast zijn we ook bezig met machines voor de infrasector, zoals tools voor de wegenbouw en voor de aanleg en het onderhoud van het spoor.” 

XGT 40 V Max accu bosmaaier van Makita, vergelijkbaar met een 35 cc brandstof bosmaaier.

Ook het pakket voor de tuin- en parksector groeit.  Er zijn al XGT-kettingzagen, -bosmaaiers, -bladblazers, -combisysteem, -doorslijper en -heggenscharen. 

Makita introduceerde recent nog twee nieuwe

bosmaaiers de UR013 en UR014. Die evenaren met één 40V-accu ongeveer een 45 cc-motor. Ook de Lawnmower-grasmaaiers LM001GT201 en LM002GT201 werken op een XGT-accu. De maaiers zijn geschikt voor gazons tot respectievelijk 2.000 m2 en 2.200 m2. Voor langer doorwerken, schakelt de maaier automatisch over op een tweede accu. Met één accu kan de gebruiker gemiddeld een uur maaien, afhankelijk van de staat van het gras. De maaiers zijn standaard uitgerust met een mulchplug. Een accuverticuteermachine is nog in de maak, net als twee nieuwe modellen bosmaaiers. 

De accu communiceert met de machine.

Verticuteren op accu

Later dit jaar wordt de accuverticuteermachine UV001G aan het XGT-platform toegevoegd. De verticuteermachine werkt op één 40V-accu, maar biedt plaats aan twee accu’s. Als de eerste accu leeg is, schakelt hij zelf over op de andere accu voor een langere looptijd. Deze 38 cm brede verticuteermachine met een maximale werkdiepte van 12 mm is ideaal voor het makkelijk verticuteren van de kleine gazons. De werkdiepte wordt met de centrale diepte-instelknop makkelijk ingesteld. De standaard opvangzak biedt ruimte aan 50 liter mos/gras.

Peeters: “We komen daarnaast deze zomer met oplossingen om het opladen van accu’s makkelijker te maken, zoals een mobiel laadstation. Ook is er een omvormer in onze bekende blauwe koffer in de maak. Daarop kan de rugaccu PDC1200 geklikt worden, waardoor je met een snellader de accu’s kunt laden in het veld. Gebruikers zijn erg onder de indruk van de kracht en het vermogen van de machines. De prestaties zijn dan ook gelijk aan die van machines op brandstof en in sommige gevallen zelfs nog beter.” 

De UV001 verschijnt het derde kwartaal van 2023.

Slim en dynamisch accuplatform

XGT is een slim en dynamisch accuplatform. Om optimaal te kunnen werken, communiceert de accu digitaal met de machine. De machine herkent het model accu en reageert direct op de status hiervan. “Daardoor kun je met deze accu’s dus niet alleen langer werken, maar neemt ook het vermogen toe, tot zo’n 130%.” Makita programmeert de controllers voor elke type machine op maat, zodat deze altijd werkt op een optimaal vermogen. De robuuste constructie, bescherming tegen stof en het spatwaterbestendige ontwerp maken XGT een zeer betrouwbaar en dynamisch platform. “Het ideale platform voor de professional die meerdere, krachtige Makita accumachines gebruikt.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details