Platform voor de tuin- en groenprofessional
Volop ontwikkelingen bij fabrikant van elektrische voertuigen
Frisian wil een hogere productie gaan draaien.

Volop ontwikkelingen bij fabrikant van elektrische voertuigen

Uitbreiding werkplaats en doorontwikkeling voertuigen

Frisian Motors maakt een flinke groei door. Daarom breidt de Friese fabrikant van elektrische voertuigen voor de bouw- en groensector de komende tijd zijn werkplaats uit. Daarnaast worden de machines, met de merknaam Leffert, steeds verder doorontwikkeld. “We zijn inmiddels al tien jaar bezig, dus onze kennis en ervaring nemen nog steeds toe.” 

De uitbreiding van de werkplaats.

Het bedrijf groeit hard en dat brengt leuke dingen met zich mee, maar ook de nodige uitdagingen, merkt accountmanager Stefan Stokebrook. “Het is niet gemakkelijk om technisch personeel te vinden, maar het lukt ons tot nu toe wel. Momenteel wordt er een extra werkplaats gebouwd, waardoor we er acht werkplekken bij krijgen voor monteurs. Al anderhalf jaar loopt onze levertijd op, tot inmiddels bijna zes maanden. We willen dat beter onder controle krijgen en een hogere productie gaan draaien, waardoor de levertijd daalt.”

Technisch personeel werven door simpelweg een vacature te plaatsen, leverde te weinig reacties op. Daarom organiseerde Frisian Motors een inloopdag, waarop belangstellenden een rondleiding kregen van het bestaande personeel. Ook werd er het een en ander over het bedrijf verteld en konden geïnteresseerden hun gegevens achterlaten. Stokebrook: “Er kwamen vijftig mensen langs en bijna dertig hiervan lieten hun gegevens achter. Daaruit hebben wij de beste kandidaten uitgekozen. We waren zelf ook verrast dat dit zo goed werkte. Blijkbaar willen mensen toch zien wat de sfeer in een bedrijf is.”

Efficiënt werken en sneller leveren

Inmiddels worden de nieuwe medewerkers ingewerkt, zodat Frisian klaar is voor de toekomst. Stokebrook heeft er alle vertrouwen in dat de werkplaats nu de groei aankan en dat de levertijden niet verder zullen oplopen. “Nu kunnen we efficiënter werken en sneller gaan leveren, ondanks de toenemende verkoop.”

De werkplaats wordt flink uitgebreid.

De uitbreiding van de werkplaats draagt ook bij aan de doorontwikkeling van de elektrische voertuigen van Frisian. Kregen voorheen alle modellen standaard een AGM loodaccu, binnenkort komt hier verandering in. “We boden optioneel al zo’n zeven jaar een lithiumaccu aan en we zijn nu bezig met de omslag naar standaard lithiumaccu’s. Voor onze vierzitters is dit al het geval, voor de tweezitters zal dit over een half jaar zo zijn.”

Vele voordelen

Lithium-accu’s hebben veel voordelen ten opzichte van loodaccu’s. Zo zijn ze veel lichter: het scheelt zo’n tweehonderd kilo aan gewicht. En dat is nogal wat op een machine van zevenhonderd kilo. Daarnaast hebben de accu’s een drie tot vier keer langere levensduur en zijn ze sneller opgeladen. En moesten loodaccu’s nog worden opgeladen tot ze vol waren, dat is bij lithiumaccu’s niet meer nodig. De gebruiker kan deze accu’s gerust tussendoor een uurtje aan de lader zetten, als hij niet aan het rijden is. Tot slot zijn er ook subsidies beschikbaar voor gebruikers die een voertuig met een lithiumaccu aanschaffen.

Een lithium-accu.

Stokebrook: “We blijven op de achtergrond continu bezig met het verbeteren van onze producten. Zo willen we telkens weer een volgende stap zetten in kwaliteit en functionaliteit. We zijn inmiddels ook al meer dan tien jaar bezig, dus we krijgen steeds meer kennis en ervaring. Zo komen we steeds iets verder. Afgelopen januari introduceerden we nog onze vernieuwde cabines. Hier wordt erg enthousiast op gereageerd en dit heeft ons ook in contact gebracht met nieuwe klanten, zoals enkele gemeentes.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details