Platform voor de tuin- en groenprofessional
Complete set voor onderhoud golfbanen
De Ballpicker.

Complete set voor onderhoud golfbanen

Robotmaaiers en ballenverzamelaars

Sales & marketing director Diederick Geerinckx van Yamabiko Europe: “Traditioneel maaien van golfbanen is arbeidsintensief. Daarnaast is regelmatig onderhoud van de apparatuur noodzakelijk en zijn de energiekosten aanzienlijk. Belrobotics kent de eisen van golfprofessionals en -liefhebbers. Onze robotoplossingen verkorten de werktijd, garanderen een goede gazonkwaliteit en helpen bij het bereiken van de duurzaamheidsdoelstellingen.” Meer en meer greenkeepers gebruiken nu ook de robotmaaiers om de fairways en sommige roughs zeer regelmatig te maaien. De robotmaaiers van Belrobotics werken autonoom en onvermoeibaar. Ze zijn ontworpen met duurzame materialen en vereisen slechts een laag stroomverbruik om op te laden.

Meer en meer greenkeepers gebruiken nu ook de robotmaaiers om de fairways en sommige roughs zeer regelmatig te maaien.

De messen van de Belrobotics robotmaaiers voeren een perfecte mulch uit. Dit garandeert natuurlijke bemesting en een betere weerstand van het gazon. Maar maaien is niet de enige klus die moet gebeuren op de golfbaan. Belrobotics ontwikkelde de BallPicker: een robotballenverzamelaar die ten minste 12.000 golfballen per dag kan verzamelen. Handig, want hiermee worden gevaarlijke situaties op de driving range voorkomen. De BallPicker verzamelt de ballen en brengt ze terug in een drop-pit voor automatische reiniging. Zo staan de golfbaldispensers altijd klaar voor de volgende ronde.

De maaiers zijn ontworpen met duurzame materialen en vereisen slechts een laag stroomverbruik om op te laden.

GPS-RTK en WiseNav® technologie

De professionele robotmaaier en de ballenverzamelaar vormen samen een handig duo voor greenkeepers. De ingebouwde GPS-RTK-technologie zorgt ervoor dat de machines in systematische banen kunnen werken. Met de WiseNav-update® werken de machines nog nauwkeuriger. Zo kunnen de maaiers zowel met als zonder draad in banen maaien met een drie keer hoger rendement tot wel zes hectare. De gebruiker kan zeer flexibel werkzones aanpassen. 

De robotmaaiers van Belrobotics werken autonoom en onvermoeibaar.

Deze technologie is zeer geschikt voor sportvelden. Omdat het hier gaat om grote oppervlakken, levert deze manier van werken een enorme tijdbesparing op. Geerinckx: “Bij de introductie van GPS-RTK was het nog wel een vereiste om een draad te gebruiken, die voorkomt dat de robot buiten het werkterrein zou komen. Onze ingenieurs ontwikkelden daarom Wisenav: een systeem waarmee gebruikers een virtuele grens kunnen maken rond het terrein.” Wisenav staat voor Wireless Satellite Exact Navigation.

Eenvoudige installatie

Die virtuele grens wordt gemaakt door met een mobiele telefoon met de app van Belrobotics vanaf het laadstation een rondje om het terrein te lopen. Met een druk op de knop kan de gebruiker begrenzingen aangeven, zo veel als nodig is. Ook kan de eindgebruiker via de app zones instellen waar wel en waar niet gemaaid hoeft te worden. Ook de gewenste maairichting en maaitijden zijn per zone instelbaar. Als de accu leeg is, keert de robotmaaier terug naar zijn laadstation. Eenmaal opgeladen, keert hij terug naar het beginpunt van de laatste onafgewerkte strook.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details