Platform voor de tuin- en groenprofessional
Nieuwe accukantenmaaiers | STIHL FSA 80 & FSA 80 R

Nieuwe accukantenmaaiers | STIHL FSA 80 & FSA 80 R

De accukantenmaaiers STIHL FSA 80 en FSA 80 R zijn ideaal voor maaiwerk rondom het huis en in de tuin

Puurs, februari 2024. Met de accukantenmaaiers FSA 80 en FSA 80 R van STIHL hebben tuiniers voor elke behoefte de juiste oplossing. De accukantenmaaier FSA 80 heeft een dubbele handgreep, ideaal om comfortabel gras of struiken te maaien. In combinatie met het standaardgrassnijblad kan je hem gebruiken om gazons snel en precies op de gewenste hoogte te brengen. De wendbare FSA 80 R met beugelhandgreep is geschikt voor kleine oppervlakken en schuine hoeken. Uitgerust met een draadmaaikop is hij perfect om graskanten en groene vegetatie efficiënt te trimmen. Bovendien is er een breed assortiment andere snijgereedschappen verkrijgbaar als accessoire. De twee bosmaaiers overtuigen door hun uitstekende balans en lage gewicht. Om ervoor te zorgen dat ze comfortabel in de hand liggen, is de bedieningshandgreep van beide modellen bekleed met duurzaam, zacht antislipmateriaal. Bovendien kan je het ophangoog voor de schoudergordel zonder gereedschap langs de steel verschuiven, om het zo aan te passen aan de lengte van de gebruiker. Voor comfortabel en ergonomisch werken zijn beide handgreepversies zonder gereedschap verstelbaar. De accukantenmaaiers worden aangedreven door een krachtige EC-motor. Het maximale toerental kan je instellen op twee niveaus en traploos aanpassen aan de behoefte, garantie voor uitstekende maaiprestaties met optimale energie-efficiëntie. De hiervoor benodigde energie wordt geleverd door een krachtige 36 V lithium-ion-accu van het STIHL AK systeem, die ook compatibel is met alle andere tuinmachines van dit systeem.

De details in een oogopslag:

  • Optimale prestaties

De accukantenmaaiers STIHL FSA 80 en FSA 80 R worden aangedreven door een krachtige, elektronisch gestuurde EC-motor. Voor een optimale energie-efficiëntie kan je het maximale toerental van de motor in twee stappen instellen op de bedieningshendel. Het eerste niveau, de ECO-modus, levert een maximaal toerental van 6.300 tpm, ideaal voor een langere werktijd of eenvoudigere toepassingen. Niveau 2 gebruik je voor hoge snelheden met een maximale werkvoortgang. Hier zorgt de automatische gereedschapsherkenning voor de ideale snelheid, afhankelijk van het gebruikte gereedschap. In beide gevallen kan je het toerental ook traploos aanpassen tot de maximale waarde.

  • Perfect passende oplossing voor elke behoefte

De maaiuitvoering van de FSA 80 met dubbele handgreep is standaard uitgerust met een grassnijblad voor het maaien van gras en kleinere gazons in de tuin. De accukantenmaaier STIHL FSA 80 R met beugelhandgreep en draadmaaikop overtuigt door zijn grote wendbaarheid. Je kan hem gebruiken om graskanten en groene vegetatie snel en comfortabel te trimmen op kleine terreinen of in schuine hoeken. Extra snijgereedschappen zoals maaikoppen of grassnijbladen zijn verkrijgbaar als accessoire.

  • Comfortabel en goed uitgebalanceerd

De accukantenmaaiers STIHL FSA 80 en FSA 80 R wegen elk iets meer dan zes kilogram, inclusief de accu AK 30 en het snijgarnituur, en blinken uit door hun uitstekende balans. Om ervoor te zorgen dat de machines goed in de hand liggen, zijn zowel de beugelhandgreep als de dubbele handgreep bekleed met zacht antislipmateriaal. Bovendien kan je de ergonomische handgreepelementen en het draaibare ophangoog voor de schoudergordel zonder gereedschap aanpassen aan de lichaamslengte van de gebruiker voor een comfortabele en ergonomische werkhouding.

  • Accukracht voor ambitieuze tuiniers

Beide bosmaaiers worden aangedreven door een krachtige lithium-ion-accu van 36 V uit het AK systeem van STIHL. Naast deze bosmaaiers omvat het modulair systeem nog machines voor de meest uiteenlopende toepassingen rondom het huis en in de tuin – van grasmaaiers en verticuteermachines tot heggenscharen en heggenscharen op steel, bladblazers en kettingzagen. Bovendien zijn er accu’s met verschillende energieniveaus en laders verkrijgbaar. Uiterst handig als je meer dan een machine bezit en de accu en lader dus meerdere keren kan gebruiken. Voor de FSA 80 bevelen we de accu AK 30 aan, maar je kan ook maximale prestaties behalen met de AK 20.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details