Platform voor de tuin- en groenprofessional
‘Snel schakelen door korte lijntjes’
Van Leeuwen levert landbouw-, tuin- en parkmachines van topkwaliteit.

‘Snel schakelen door korte lijntjes’

Groot aanbod voor een brede doelgroep

Van Leeuwen Landbouw-, Tuin- en Parkmachines is een mechanisatiebedrijf in het midden van Zuid-Holland. Met 30 jaar ervaring en een persoonlijke benadering verzekert het bedrijf de hele regio van topkwaliteit. Of het nu het gaat om de verkoop van machines of onderhoud. Eigenaar Willem Hak vertelt wat zijn bedrijf zo bijzonder maakt. 

“We hebben drie grote takken, namelijk landbouwmachines, tuin- en parkmachines, en het importeurschap van het Duitse merk SMG. De machines van SMG zijn geschikt voor aanleg, onderhoud en renovatie van synthetische sportvelden en kunstgrasvelden. Wij zijn de landelijke distributeur van die machines.” Door dat grote aanbod kan Van Leeuwen Landbouw-, Tuin- en Parkmachines een brede doelgroep bedienen. “Onze klanten bestaan bijvoorbeeld uit gemeentes, groenaannemers, hoveniers, aannemers en landbouwbedrijven.”

Mooie merken

Naast SMG voert Van Leeuwen nog veel meer degelijke merken. “We hebben een mooi merkenpakket met machines van hoge kwaliteit. Dat kunnen nieuwe, maar ook gebruikte machines zijn. Het aanbod bestaat uit grote bekende namen, zoals Fendt en Iseki voor de tractoren. Voor kranen en shovels denk je meteen aan Takeuchi en Schäffer. Daarnaast hebben wij voor Tuin & Park ook werktuigdragers van Multihog, elektrische voertuigen van Alkè en de accumachines van Cramer.”

Altijd op de rit

Klanten kunnen bij Van Leeuwen ook terecht voor service en onderhoud. “We vinden het belangrijk dat klanten in de regio snel verder kunnen met hun werk. Daarom hebben we een werkplaats met servicebussen die altijd klaarstaan. Daarnaast is er een ruime magazijnvoorraad aan onderdelen. Zo hebben wij in de meeste gevallen een machine binnen een paar uur weer draaiende.”

Sportchamp SC3D4HL. Ideaal voor hockeyvelden.

Nieuwe energie

Veel bedrijven zetten de knop om als het gaat om energiegebruik. Van Leeuwen wil ook daarin faciliteren. “We merken in de randstand de omschakeling naar zero emissie. Wij bewegen daarin mee.” Zo is SMG bezig met het ontwikkelen van lichtere topreinigers op accu en GPS. “Velden met waterbuffering zijn gebouwd op een soort kratjes. En ook non-infill velden hebben een heel lichte constructie. Daar kunnen geen zware machines op. We zijn de nieuwe machines aan het testen op verschillende locaties, dus dat zit eraan te komen. We hebben ook in samenspraak met SMG een kleinere machine op accu uitgevoerd. Die is met name inzetbaar voor kleinere banen, bijvoorbeeld padel- of tennisbanen”. 

Een geoliede machine

Niet alleen de machines van Van Leeuwen zijn wendbaar, klanten kunnen ook rekenen op snelle service op maat. “We zijn een compact bedrijf met korte lijntjes. Daardoor kunnen wij snel schakelen en reageren op klantvragen. Dat onderscheidt ons van de grote bedrijven.” Samenwerking is daarbij erg belangrijk. Daarom gaat Van Leeuwen Landbouw-, Tuin en Parkmachines graag in gesprek met de klant voor persoonlijk advies. “We denken graag mee en we zijn daarin ook proactief. Zo krijg je een goede match. Je moet er met elkaar een succes van maken. Uiteindelijk zijn het de mensen die het doen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details