Platform voor de tuin- en groenprofessional
Voor elke klus een passende grondboor of palenrammer
De nieuwe Halo verticale uitlijn boorkop met LED lampen.

Voor elke klus een passende grondboor of palenrammer

Steeds meer milieuvriendelijke modellen

Al ruim 10 jaar is EuroGate International een grote speler op het gebied van grondboren en palenrammmers. Waar het bedrijf ooit begon met veel verschillende producten, won uiteindelijk de liefde voor grondboren en palenrammers het en koos het bedrijf uit Dedemsvaart voor deze specialisatie. Directeur-eigenaar van EuroGate International Pieter Jansen vertelt over het bedrijf.

De nieuwe KH193 hydraulische palenrammer (lichte versie) speciaal voor het plaatsen van hekwerk weegt maar 20kg.

De keuze om alleen te focussen op grondboren en palenrammers wierp al snel zijn vruchten af: EuroGate International levert inmiddels aan 27 landen en heeft een uniek assortiment. “We leveren alles. Van kleine grondboren van 3 centimeter tot grote boren voor graafmachines van 50 ton. Ook de palenrammers gaan van een ouderwetse handhei tot grote hydraulische palenrammers voor aan graafmachines. We zijn de enige in Europa die zo veel bieden. Hierdoor leveren we aan hoveniers en aannemers, maar ook aan bouwondernemingen en particulieren”, vertelt Pieter.

Dat een breed scala aan klanten het bedrijf weten te vinden is niet vreemd, vertelt Pieter: “Veel mensen komen ook bij ons voor advies. Dan hebben ze een ingewikkelde klus en willen ze weten welke machine ze daarvoor nodig hebben. We willen niet zomaar onze producten verkopen, maar per situatie kijken wat er nodig is zodat ze niet het verkeerde product aanschaffen. Die service is voor ons heel belangrijk.”

Grondboren die de markt vernieuwen

Op het gebied van grondboren helpt EuroGate International de markt te verbeteren. “We zien een verandering in de markt ontstaan. Door allerlei regels moeten klanten benzineboren steeds vaker vervangen voor wat milieubewustere alternatieven. Dit proces gaat heel traag, maar er zijn op korte termijn al betere alternatieven nodig. Zo is onze partner Digga dit jaar op de markt gekomen met een nieuwe hydraulische grondboor. Deze Halo boorkop kan doormiddel van LED lampjes aangeven of de kop verticaal boort. Ook hebben wij een nieuwe boor ontwikkeld met een Honda-motor die emissievriendelijk is. We hopen dit najaar de boor op de markt te zetten en de boorwereld naar een nieuw niveau te tillen”, stelt Pieter. 

Van de kleinste bollenboor van drie centimeter tot de grote hydraulische grondboren.

Uniek assortiment palenrammers

EuroGate International biedt een enorm scala aan palenrammers voor verschillende doeleinden. “Er zit veel verschil tussen de palenrammers die wij aanbieden. Voorheen was de pneumatische palenrammer heel populair. Dit kwam doordat die weinig bewegende delen had en dus niet snel kapot ging. Het nadeel was dat er een enorme compressor voor nodig was.” Nu verkopen we steeds meer hydraulische palenrammers. Daarbij heb je aan een powerpack ter grootte van een kruiwagen genoeg. Ideaal voor bijvoorbeeld hoveniers dus!” Het begon echter allemaal toen Rhino Tool in 2010 de eerste benzine palenrammers op de markt bracht. “Toen heeft EuroGate International ook grote stappen kunnen zetten in de verkoop van deze praktische machines.”

De hydraulische palenrammers kun je voor verschillende doeleinden gebruiken, legt Pieter uit. “We hebben veel verschillende adapters en slagstukken. Voor het plaatsen van hekwerk heb je bijvoorbeeld een ander slagstuk voor hout als voor staal. Je moet er uiteindelijk voor zorgen dat de paal niet kapot gaat. Hiervoor is goede apparatuur en advies cruciaal. Met onze producten kunnen we aan alle wensen voldoen en topkwaliteit leveren voor een goede prijs”, aldus Pieter.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details