Platform voor de tuin- en groenprofessional
‘Wel aan de accu, geen concessies aan kracht en prestaties’
Accountmanager André Kors: ‘Geen concessies aan kracht en prestaties’.

‘Wel aan de accu, geen concessies aan kracht en prestaties’

Krachtige machines op 56V-accuplatform

Vakbeurzen bieden professionele gebruikers een mooie kans om eens kennis te maken met andere merken. Stierman de Leeuw brengt op de Groene Sector Vakbeurs dan ook haar uitgebreide assortiment EGO-tuinmachines onder de aandacht. ‘We hebben alles in huis om aan de wensen van de professionele gebruiker te voldoen.’

Het pakket EGO-machines wordt continu uitgebreid.

Professionele gebruikers kopen vaak een bepaald merk uit ‘gewoonte’, merken ze bij Stierman de Leeuw. Accountmanager André Kors: “Bijvoorbeeld omdat ze er al één van hebben of er eerder mee gewerkt hebben. Of ze zijn ‘fan’ van een bepaald merk. En dit terwijl er, zeker nu met de overgang naar elektrische machines, zo veel nieuws bij is gekomen dat misschien wel veel meer te bieden heeft.” 

‘Ga er eens een week mee aan de slag’

Kors doelt op het uitgebreide assortiment EGO-tuinmachines. Hij constateert dat veel professionele gebruikers voor een elektrische machine kiezen van hetzelfde merk als de benzine-aangedreven machines die zij voorheen gebruikten. En als ze eenmaal een duur accupakket hebben aangeschaft, wisselen ze ook niet meer zo snel. “Het is best lastig om groenprofessionals te overtuigen dat een ander merk misschien wel beter is. Dat lukt eigenlijk het best bij in één-op-éen-gesprekken. Wij zeggen daarom ook: ga eens een week aan de slag met onze machines. Dan zul je zien dat wij de kracht van brandstof bieden met onze accu’s. EGO is in Amerika één van de grootste merken in accutuingereedschap en daar is de insteek: de klant wil wel aan de accu, maar geen concessies doen aan kracht en prestaties. Vanuit die gedachte is het 56V-platform ontstaan.”

In eigen beheer

Op de Groene Sector Vakbeurs hoopt Kors dan ook veel professionele gebruikers kennis te laten maken met EGO. “EGO maakt de machines helemaal zelf, uitgezonderd de batterijcellen. Zij zijn dus niet afhankelijk van andere leveranciers. Het onderscheid met andere merken zit vooral in de capaciteit van de accu waardoor er in EGO-machines krachtigere motoren geplaatst konden worden.” Met de lijn PRO X-machines (voorheen Professional X) biedt EGO professionele groenvoorzieners een compleet assortiment aan krachtige machines. Dat pakket wordt continu uitgebreid met nieuwe modellen. Voor 2024 kwamen er in de PRO X-serie maar liefst elf machines bij. Zoals nieuwe bosmaaiers, grastrimmers en short en long reach heggenscharen waarvan de batterij in de machine zit. Maar ook een zelfrijdende grasmaaier, een kettingzaag, een ruggedragen bladblazer en verschillende oplaadsystemen en powerbanks.  

Uniek laadsysteem

Kors: “Op dit moment hebben wij alles in huis om aan de wensen van de professionele eindklant te voldoen. Alle nieuwe producten zijn verbonden met het Internet of Things (IoT) en begin volgend jaar komt EGO met een uniek laadsysteem op de markt. Daarmee kan de gebruiker met één lader tot wel 96 accu’s opladen. Het is een 1.600 W-lader, die wordt gekoppeld aan een dock waarin drie accu’s passen. Een volgende dock staat dan in de wacht en begint met opladen als de vorige vol is. Ideaal voor grote aannemers of gemeentelijke groenvoorzieners, die hiermee alle accu’s op één locatie kunnen laden.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details